Bezienswaardigheden

 • Baie du Mont Saint-Michel

  Baai van Mont Saint-Michel

  Waar u ook kijkt, overal is de baai van Mont Saint-Michel een wonder. Zand, kwelders, zee en lucht delen de horizon met elkaar. Het licht speelt met de elementen in een veranderend landschap waarin de Mont Saint-Michel en de rijen mosselen worden weerspiegeld.

 • Château de Comper - Brocéliande

  Brocéliande

  Wie heeft er nooit gehoord van de legende van koning Arthur? De plaats van herkomst van deze legende is het schitterende bos van Brocéliande, gelegen tussen heidevelden en meren. Alleen al het vermelden van deze plek brengt een sprookjesachtige wereld tot leven, bevolkt door de fee Viviane, Merlijn de Tovenaar en de ridder Lancelot. Een magische plek om te ontdekken tijdens mooie wandelingen.

 • Promenade en sinagot en baie de Cancale

  Cancale

  Het mooie haventje is een streling voor zowel het oog als voor het gehemelte: Cancale, sinds lang beroemd om haar oesters en schelpdieren, heeft een prijs gewonnen als bijzonder smaakvolle stad. Een onbetwistbare troef zijn de gejodeerde heerlijkheden die genuttigd kunnen worden met uitzicht op de schitterende Mont Saint-Michel, gelegen midden in de baai.

 • Fort la Latte 1

  Cap Fréhel en Fort la Latte

  70 meter boven de zee bieden de kliffen van leisteen en roze zandsteen van Cap Fréhel een van de mooiste uitzichten van Bretagne. Een uitzonderlijke plek, gelegen tussen gaspeldoorn en heide, met een vogelreservaat en een wandelpad dat leidt naar het beroemde fort van La Latte.

 • Alignements de Carnac

  Carnac

  Deze plaats biedt 3 bezienswaardigheden in 1! Natuurlijk vindt u hier de beroemde megalieten die u het best in de lage ochtend- en avondzon kunt bewonderen. U vindt er het stadje, waar iedereen elkaar ontmoet op de marktdagen. En natuurlijk Carnac-Plage, slingerend tussen weelderige villa’s, pijnbomen en zand.

 • Rue du Jerzhual à Dinan

  Dinan

  Omsingeld door bijna drie kilometer stadswallen torent Dinan met haar kasteel uit de 14e eeuw trots boven de Rance uit. Beneden ligt het jachthaventje, het vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de trechtermonding, boven ziet u de huizen met erkers die aan deze stad haar middeleeuwse cachet geven.

 • clohars arriere port

  Doëlan

  Dit is een “modelhaven”, klaar om te poseren voor fantastische herinneringen! Een zeejuweeltje in een sieradendoosje van valleien en boomgaarden. Alles lijkt hier op een droom: frisse vissersbootjes, stenen huisjes en lieflijk witte, aan de oevers op terrassen gebouwde huizen, gestreepte vuurtorens …

 • Erquy

  Erquy

  Tien zandstranden, een bedrijvige vissershaven bekend om zijn heerlijke sint-jakobsschelpen, wandelpaden en vooral de unieke kleur van roze zandsteen… Erquy heeft veel troeven en een sterke persoonlijkheid. U zult zich snel gewonnen geven.

 • Josselin, sur le Canal de Nantes à Brest

  Josselin

  De imposante torens van het kasteel worden weerspiegeld in de Oust. Dit kasteel, eigendom van de Rohan’s, een van de oudste families van Bretagne, is het symbool van deze mooie stad. Trek er een halve dag voor uit om te slenteren door de mooie straatjes van dit karakteristieke stadje en om de basiliek te bezoeken.

 • Locronan, place de l'église

  Locronan

  Locronan behoort tot de zeer besloten clubs van “pittoreske stadjes” en “mooiste dorpen van Frankrijk”. U begrijpt snel waarom als u wandelend door het stadje de schitterende huizen ziet, die stralend rond het mooie centrale plein met zijn putten staan.

 • Parapente au Menez-Hom (29)

  Menez-Hom

  Met zijn 330 meter is de berg Menez-Hom een van de hoogste punten van Bretagne. Een dode vulkaan die zeker een bezoek waard is. Na een makkelijke beklimming heeft u een uitzonderlijk uitzicht op de omgeving. Tegenwoordig is deze voormalig heilige berg zeer populair onder paragliders.

 • Roc Trevezel, Monts d'Arrée

  Monts d'Arrée

  Wat een verrassend landschap! In het hart van Bretagne ligt het ongerepte en beschermde gebied van de Monts d’Arrée met de Roc'h Ruz als hoogste top (385 meter). Op een steenworp afstand liggen de parochiale dorpen, beeldhouwwerken en prachtige kapelletjes die zeker een bezoek waard zijn.

 • Bassin du canal Saint-Félix : Cité des Congrès et port de plaisance, Nantes (44)

  Nantes

  Aan de oevers van de Loire kunt u Anne de Bretagne begroeten in haar kasteel, herenhuizen zien slingeren, shoppen in een historisch museum en op een gigantische olifant rijden voordat u een drankje neemt in een fabriek. U gelooft het niet? Bezoek de opmerkelijke stad Nantes!

 • Pleyben, détail du Calvaire de l'enclos paroissial

  Pleyben Saint-Thégonnec

  Als u de vallei de Elorn doorkruist, biedt het parcours van de ommuurde parochies u een zeer originele kijk op het katholicisme. Op kruisbeelden, triomfbogen en in oksalen komt de vermenging van religie en Bretonse legenden op spectaculaire wijze tot uiting. Laat u verrassen door deze meesterwerken!

 • Plougrescant

  Plougrescant

  Alles heeft hier een buitengewone dimensie! Minuscule eilandjes en havens, poppenhuizen gekoppeld aan granieten reuzen, uitgestrekte horizons, eilandengroepen zo ver als het oog strekt … Een doolhof van paden voert u door deze plek met een sterke verbondenheid met de natuur.

 • Ecole de Surf de Bretagne, La Torche (29)

  Pointe de la Torche

  Midden in de Bigouden is de punt van La Torche een indrukwekkend natuurlijk schiereiland. Deze winderige plek is bekend bij surfers en bij de wandelaars die hier de megalithische plekken komen bezichtigen. Een bezoek in het voorjaar, als de punt bedekt is met kleurrijke tulpen, is zeker de moeite waard.

 • Côte de granite rose

  Ploumanac'h & Perros Guirec

  Ploumanac'h en Perros Guirec, in het departement Côtes d’Armor, staan bekend om hun roze granieten rotsen. Imposante stapels door zee en wind uitgehouwen stenen bieden aan de bezoeker een bijna onwerkelijk uitzicht. Een plek in de natuur van een uitzonderlijke schoonheid.

 • Pointe du Raz

  Pointe du Raz

  De Pointe du Raz is een bijzondere plek die elke zomer veel bezoekers trekt. Tussen steile rotsen en een smaragden zee, biedt deze punt uitzicht op volle zee en de mogelijkheid om het eiland Ile de Sein te zien, en bij helder weer zelfs de vuurtoren van Ar Men. Een bijzonder emblematisch punt.

 • Rennes - transat en ville

  Rennes

  Rennes, beroemd om haar academische en culturele dynamiek, is een ontspannen, gastvrije en verrassende stad met een combinatie van verstand en emoties. Op de hoek van historische straten wordt de aandacht van de bezoeker gevestigd op een majestueuze gevel, een concertzaal, een trendy restaurant of een design boetiek. Voor een vrije wandeling … en met de metro!

 • le port de Saint-Goustan

  Saint-Goustan

  Als u over de brug rijdt van de 4-baansweg tussen Vannes en Lorient, ziet u een leuk klein haventje liggen. Saint-Goustan, genesteld aan het einde van een riviermonding, heeft door de eeuwen haar geplaveide straatjes, stenen brug, vakwerkhuizen en levendige kades weten te behouden. Haar charmante uitstraling nodigt uit tot een wandeling.

 • Saint-Malo - plage

  Saint-Malo

  Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo aan de monding van de Rance trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. Het centrum kunt u bereiken via de omloop van de vesting vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft!

Met de mening van reizigers via tripadvisor.

fans de Bretagne

Fans van Bretagne, deel hier uw mooiste Bretonse ervaringen.

www.fans-van-bretagne.com/