© Julien Sarazin - Unsplash
Bekroond met een MichelinsterDe toegekende sterren in Bretagne in 2020

Bekroond met een Michelinster : De toegekende sterren in Bretagne in 2020

Voor de editie 2020 kent de Rode Michelingids sterren toe aan 43 Bretonse chef-koks. Schuif aan tafel bij de virtuozen van de Bretonse keuken, met hun voortdurend vernieuwende kookkunst, hun creatieve en gedurfde gerechten. Om zonder restricties te testen!

crtb-ac0359-picard-amandine.jpg© Amandine Picard

Bretonse sterren 2020 en duurzaamheid in de keuken

Bretagne telt vanaf nu 3 tweesterrenrestaurants en 40 met één ster. De ster drukt waardering uit voor de durf en de creativiteit van de chefs. Dit jaar zijn er in Bretagne vier nieuwkomers. De chef-koks Nicolas Carro van L’Hôtel de la Plage (voorheen restaurant Patrick Jeffroy) in Carantec, Jérémie Louis van het Château de Locguénolé, Tugdual Debéthune van restaurant Holen in Rennes en Anthony Avoine van het Manoir de Lan Kerellec in Trébeurden staan in 2020 voor het eerst op de lijst van sterrenkoks!

Dit jaar wordt er een nieuwe onderscheiding uitgereikt aan chef-koks die milieubewust werken: de Michelin-selectie “gastronomie durable”. In Bretagne siert het bijbehorende pictogram voortaan deze restaurants: Le Coquillage in Cancale, Le Petit Hôtel du Grand Large in Portivy en Ar Men Du in Nevez.

Restaurants met twee sterren

Restaurants met één ster

 

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties