balade-a-velo-famille-gangs-of-mothers.jpg
©A velo dans les ruelles de l'Ile aux Moines|Gangs of Mothers
Gezinsvakantie in Bretagne: pak de fiets!De mooiste fietstochten maak je samen

Gezinsvakantie in Bretagne: pak de fiets!

Geef dit jaar de fiets een plek in je vakantieplannen! ’s Morgens vroeg op de fiets stappen en op pad gaan langs de Bretonse wegen… Geen betere manier om samen plezier te hebben en mooie herinneringen te verzamelen. Wat kun je verwachten? Mooie landschappen met meer dan 2000 km aan fietspaden en autovrije wegen. Waar wacht je nog op?

plouescat16-alexandre-lamoureux-mg-7646.jpg
©Alexandre Lamoureux

In alle rust over de ‘voies vertes’

Veiligheid staat voorop, en dat is helemaal terecht. De fietsroutes, en zeker de Bretonse voies vertes (autovrije routes), zijn veilig, goed gemarkeerd en ingericht op fietsende kinderen. Alleen fietsers en wandelaars, en soms ook ruiters, mogen van de voies vertes gebruik maken.

 

De Voies Vertes (autovrije fiets- en wandelpaden) in Bretagne

Zin om te fietsen? Kies voor fietshuur

De auto is vol, nu alleen nog de tent en de buggy ergens kwijt zien te raken. Maar hoe moet dat nu, want je had je zoontje beloofd dat hij in de vakantie de hele dag mocht fietsen… Praktische oplossing: huur een fiets op je vakantieadres! Veel recreatieondernemers en ook sommige accommodaties hebben een ruim aanbod aan fietsen en uitrusting zodat je met een gerust hart op pad kunt gaan om Bretagne te veroveren. Een aantal professionele verhuurders biedt de mogelijkheid de fiets op een andere plaats in te leveren. Geen zorgen dus, je zoon kan fietsen zoveel hij wil.

Verhuur van fietsen

Samen met je kind op de fiets

Er zijn verschillende mogelijkheden om je kinderen op kleine of grotere afstanden mee te nemen:

  • Het kinderzitje: daarin zit het kind achter je op de fiets. Het neemt weinig ruimte in en is niet duur. Voor de langere afstanden kan het wat minder comfortabel zijn voor je kind.
  • De aanhangfiets: er bestaan twee soorten. Bij de eerste soort voeg je een derde wiel toe dat wordt vastgemaakt aan de fiets van de ouder (het idee van een tandem). Bij de tweede soort wordt de fiets van het kind via een stang gekoppeld aan de fiets van de ouder.
  • De fietskar: deze wordt vastgemaakt aan de fiets van de ouder. Afhankelijk van het formaat passen er een of twee kinderen in, plus wat bagage. Zo’n kar heeft ook het voordeel dat je je kinderen kunt beschermen tegen zon en regen.

Veiligheid boven alles

Wil je veilig rijden, gebruik dan een helm en een reflecterend hesje. Zorg ook dat je een bel hebt, zodat je medeweggebruikers kunt waarschuwen dat je eraan komt.
En vergeet niet dat je kinderen na een paar uur wel even willen rennen en wel te porren zijn voor een picknick op een van de rustplaatsen onderweg – of gewoon in de natuur!

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten