© Dinard Golf - St Briac sur Mer | LAMOUREUX Alexandre

7 goede redenen om te gaan golfen in Bretagne

Gevarieerde parcoursen, bijzondere landschappen, authenticiteit, een ongedwongen sfeer...

1. De oceaan zo ver je blik reikt

Met al die kilometers kust, een ongerepte natuur en ontelbaar veel eilanden voor de kust, heeft Bretagne een schat aan schitterende vergezichten… Tussen twee slagen door kun je genieten van de schoonheid van de holes langs de kust die al even authentiek zijn als de eindeloze linksbanen.


2. Onvergetelijke holes

De meest onvergetelijke herinneringen houd je niet zozeer over aan je eigen prestaties, maar aan de baan waarop je speelt. Of het nu de mythische hole 11 van Pléneuf-Val-André is, de indrukwekkende hole 16 van Saint-Malo, of de woeste hole 6 van Dinard, het gevoel dat je geconfronteerd wordt met de natuur in al zijn macht en majesteit laat een onuitwisbare indruk achter.

3. Clubhuizen met karakter

Zodra je binnenstapt in het clubhuis, proef je de warme Bretonse gastvrijheid. Met lokaal bier of tijdloze cider begint een ongedwongen en authentiek moment van ontspanning.


4. Kwaliteit verzekerd

Wat krijgt bij Bretonse clubs prioriteit? Kwaliteit. Die moet de spelers over de streep trekken. De banen worden ecologisch verantwoord onderhouden, er is een gastvrije ontvangst, er wordt ingezet op duurzaam toerisme en natuurlijk is er een groot aanbod aan voorzieningen.


5. Ontspannen na afloop

Hoe kun je beter ontspannen na een partij golf dan in een jacuzzi of een zwembad? Je vindt ze bij verschillende Bretonse golfclubs. De bekende centra voor thalassotherapie, waar gewerkt wordt op basis van zeewater en die de perfecte plek vormen om vermoeide spieren rust te geven, liggen nooit ver van de golfbanen.


6. Een beroemde keuken

De Bretonse eetcultuur is al even gevarieerd als het landschap: van zeevruchten tot boekweitgalettes, van zilt lamsvlees tot kreeft, van zoete crêpes tot kouign-amann en far breton, je hoeft hier bepaald geen honger te lijden!


7. Alle wegen leiden naar Bretagne

De autosnelwegen zijn er tolvrij, er zijn vele vlieg-, boot- en treinverbindingen: naar Bretagne reizen is geen probleem. En ben je er, dan zul je graag nog wat langer blijven: de banen zijn niet druk en de prijzen zijn schappelijk. Uiteindelijk blijkt weggaan nog het lastigst!

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten