© Peter Kooijman
Net buiten Rennes kasteelheer spelen4 adressen om het leven op een kasteel te beleven

Net buiten Rennes kasteelheer spelen

Vlakbij de hoofdstad van Bretagne kun je op een aantal bijzondere plekken kennismaken met de geschiedenis in levenden lijve. Proef de sfeer van het kasteelleven en kies voor een romantisch verblijf, een bijzonder bezoek of een traktatie voor fijnproevers.

Sculpturen en ongewone gastronomische verwennerij op het Château des Pères

Château des Pères, aan de rand van Rennes, wordt omringd door een beeldenpark van 31 ha groot. La Table des Pères, het gastronomische restaurant is een onvervalste ode aan een lokale en natuurlijke keuken. Hier zwaait Jérôme Jouadé, oud-finalist van de Franse tv-serie “Le meilleur menu de France” met de scepter. De chef-kok laat zich inspireren door seizoensgroenten en -fruit, maar het originele accent zit hem in de schatten die hij vergaart in het park rond het kasteel: wilde kruiden, paddenstoelen, jonge scheuten van sparren… Restaurant La Table des Pères heeft met dit feodale landhuis een passende omgeving gevonden. Om een kruidig tintje aan deze magische plek te geven, biedt de chef-kok een wel heel bijzondere mogelijkheid: genieten van een gastronomisch zesgangendiner op 6 meter hoogte in de bomen!

Een romantisch verblijf op het Château de Tesnières

Gun jezelf de luxe van een overnachting op een kasteel, 10 minuten rijden ten zuiden van Vitré. Dit magnifieke neogotische kasteel heeft 5 bijzonder smaakvol ingerichte gastenkamers: een prachtige plek voor een romantisch verblijf met z’n tweeën, ver van het drukke stadsgewoel. Hemelbedden, kroonluchters, antiek meubilair en modern comfort vind je zij aan zij in dit kasteel, dat met zorg is gerenoveerd en ingericht door de twee Nederlandse eigenaren, John en Siebren, die gevallen zijn voor de charme van dit gebouw. Er is een ruime salon in Lodewijk XVI-stijl, een bibliotheek en rond het kasteel ligt een park van 6 ha groot waar je heerlijk kunt wandelen.


Zoek de natuur in de Ecolodges van Château du Bois Guy

Op een half uurtje rijden van de Mont Saint-Michel ligt dit geheel gerenoveerde 16e-eeuwse renaissancekasteel. Met een ecologisch verantwoorde, moderne aanpak hebben de nieuwe eigenaren het kasteel in oude glorie weten te herstellen. Het is nu een viersterrenhotel met 24 kamers. De keuzes die gemaakt zijn op het gebied van inrichting geven dit oude gebouw een toegevoegde waarde. Het restaurant serveert streekspecialiteiten en de golfbaan wordt helemaal ecologisch verantwoord geëxploiteerd. Sinds voorjaar 2017 zijn er bovendien vijf Ecolodges op het terrein gebouwd. Ze zijn helemaal door het team van Château du Bois Guy zelf opgetrokken, uit lokale houtsoorten. De luxe suites staan in een park van 78 ha groot en kijken uit op het kasteel of op de waterpartij. Het zijn plekken waar ontspanning het kernwoord is en waar tijd geen betekenis lijkt te hebben.


Le Rocher Portail, “Downtown Abbey" op z'n Frans

Na een zeer grondige renovatie heeft een van de mooiste kastelen van Bretagne, gelegen in de buurt van Fougères en de Mont Saint-Michel, in de zomer van 2017 zijn deuren geopend voor het publiek. Een bezoek aan de 12 stijlkamers met antiek meubilair, de stallen, de zuilengalerij uit de renaissance of de kapel brengen je terug in de tijd: je ontdekt hoe de adel en hun personeel hier in de 19e eeuw leefden. In de keukens van het kasteel kun je even bijkomen in de heerlijk rustige theesalon met een onvervalst Britse sfeer. Vervolgens kun je naar hartenlust ronddwalen door het bijbehorende park en de tuinen van 60 ha.

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties