© Pierre Torset
Ga de uitdaging aan: wie maakt de lekkerste crêpe?Zin in een 100% Bretonse crêpe? Begin maar met beslag maken!
Bretonse ervaring!

Ga de uitdaging aan: wie maakt de lekkerste crêpe?

Géraldine biedt in Saint-Quay-Portrieux, een les aan op een traditionele crêpe-plaat om de (pannen)koekenbakker wakker te maken die in je schuilt. Ontdek je eigen (nog onbekende!) kwaliteiten!

Billig en rozell?

Op naar crêperie du Port! Daar wacht Géraldine, onze crêpe-koningin, ons op bij de billig met een warme glimlach. Maar wat is eigenlijk een billig? Dat is een grote ronde, gietijzeren plaat waarop het beslag voor de crêpes (pannenkoeken) wordt uitgespreid met behulp van een rozell, een soort houten harkje. Gezien het gewicht van de ‘koekenpan’ kunnen de crêpes niet omhoog gegooid worden… En Géraldine wil ons een bijzonder handigheidje leren.

De beurt is aan ons

Maar voor we aan het werk gaan eerst een “kir Breton”, dat kunnen we natuurlijk niet weigeren. Dan een eerste proeverij: Land of zee? Julie, één van de gast-stagiaires, kiest de eerste optie en bestelt een crêpe met worst. Richard is een lekkerbek en kiest voor een “galette Iroise”, met st. jakobsschelpen. Er is weinig anders te zeggen dan: “Heer-lijk!“. Op het bord viert onze pannenkoekenbakster een combinatie van een “galette de blé noir” en een crêpe. Wat een talent! De verfijndheid van een flinterdunne galette! Wat is Geraldine’s geheim? “Het zit hem in het gisten van het beslag”. Onze beurt voor het toetje. Met een uitdaging: wie van ons zal de mooiste Bretonse crêpe maken? Julie giet het beslag op de billig. Een rondje met de rozell en hop! “Is het normaal dat er overal gaten zijn?” Iedereen lacht. Nog een keer proberen. Boter, suiker, Julie verandert in een styliste voor crêpes!

 

De kangoeroe-pannenkoek van Richard

Ik bibber“: Richard gaat aan de gang. Met succes: « ik stel je voor aan de kangoeroe-crêpe, met een zak…“. Nu is het mijn beurt. Ik dacht dat het beslag vloeibaarder zou zijn… Ah, een dikterecord! Deze moet ik aan twee kanten bakken; Het is niet eenvoudig om een flinterdunne crêpe te maken! « Iedereen denkt dat het een makkie is”, lacht onze gastvrouw. Wij proeven het resultaat van ons harde werken. Dan is het tijd voor de uitspraak: Richard krijgt de eerste prijs voor “het eervol maken van een 100% Bretonse crêpe”. Commentaar van de kampioen: “Met mijn diploma ga ik een pannenkoekenrestaurant openen! ” Wedden?

Prijs vanaf

€21

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Een kijkje achter de schermen bij een crêperie
  • Een les van Geraldine over de kunst van het maken van een crêpe
  • Het proeven van een crêpe-menu
  • De beste crêpe-maker krijgt een diploma

Ervaring toegankelijk in het: Engels

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties