© Simon Bourcier
Lekkernijen in de baai van CancaleKom picknicken aan boord van een oud zeilschip
Bekijk de video
Bretonse ervaring!

Lekkernijen in de baai van Cancale

Zin om een onvergetelijke uitstapje te maken in Cancale? Op het programma: een prachtige tocht aan boord van een traditioneel schip, de Ausquémé, om de schoonheid van de baai te ontdekken. Vier onvergetelijke uren varen en proeven van producten uit de zee!

Aan boord van de Ausquémé !

Op naar Port-Mer waar Jérôme op ons wacht, een knappe, zongebruinde zeeman met blond haar. Hij neemt ons meteen aan als bemanningsleden aan boord van de Ausquémé! We bedienen de fok, het voorzeil. Onze kapitein voor een dag legt ons geduldig uit hoe het werkt. En dan vertrekken we voor een tocht van vier uur! Het grootzeil wordt met handkracht naar de hemel getrokken. De zon weerspiegelt in de smaragdgroene zee. Wij maken wat snelheid. De zee is licht golvend en de wind waait zacht in onze gezichten, het water spettert af en toe over de rand. We voelen ons heerlijk opgefrist. Klaar voor de ontdekking van onbekende gebieden.

Houd je roer recht…

“Klaar om overstag te gaan?”, roept de kapitein. Enthousiast stropen alle bemanningsleden de mouwen op. Een, twee, drie! We pakken de foklijn vast en trekken zo hard mogelijk om hem op te rollen. Een, twee, drie keer rond … onze spieren maken overuren. Manoeuvre geslaagd. We vormen echt een goed team! Om de beurt staan we aan het roer en met trots besturen we dit mooie schip.

Cancale vanaf de zee

De schoonheid van de baai wordt zichtbaar: de rots van Cancale waar zilverreigers, meeuwen, scholeksters en jan-van-genten nestelen; het Île des Rimains; de vuurtoren van Herpin, die de ingang van de baai van de Mont-Saint-Michel aangeeft. We laten ons wiegen door het water en de wind. Het is een magisch moment.
We gaan voor anker om aan boord te picknicken. De smakelijke producten uit de zee verrassen onze smaakpapillen aangenaam. Dat alles begeleid door een frisse Muscadet … Er is geen twijfel mogelijk, we hebben het geluk gevonden in deze baai!

 

Prijs vanaf

€89

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Een boottocht op zee van 4 uur, aan boord van de Ausquémé
  • Proeverij van heerlijke producten uit de zee, bereid door de Cuisine Corsaire Ecole

Ervaring toegankelijk in het: Frans

Aanvullende informatie

  • Deze bijzondere boottocht en proeverij is mogelijk op iedere dag van mei t/m september en is te reserveren via “Balades Iodées” (onder de naam ‘pique-nique du capitaine‘)
  • Bekijk hier alle beschikbare data
  • Duur: 4 uur – van 10.00 u tot 14.00 u
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties