initiez-vous-aux-plaisirs-de-la-glisse-avec-thomas-9.jpg
©Ronan Gladu
Maak kennis met het plezier van glijden over het water met ThomasStap in de Bretonse surfwereld met een kampioen
Bretonse ervaring!

Maak kennis met het plezier van glijden over het water met Thomas

Het strand Pors Carn ligt vlakbij La Torche, een bekende surfspot. Op dit strand ligt de club van Thomas Joncour, tweede op de Europese surfkampioenschappen. Met deze uitzonderlijke instructeur, verloopt deze introductieles in een gemoedelijke sfeer. Op het programma staat: 2 ½ uur glijden over het water, uitbundig gelach en de ontdekking van de omgeving!

Onderdompelen in de natuur

Met de voeten in het zand wijst Thomas ons op de dolmens en de bunker die de wind weerstaan op de Pointe de la Torche. Tegenover liggen enkele boten in een kleine haven. De kampioen kan eindeloos praten over deze Bretonse kust. Zijn blik kijkt vrolijk naar de kleuren die het natuurgebied mooi decoreren. Het paarlemoeren wit van het strand en het zachte groen van de begroeiing omkaderen de blauwe lagunes en het turquoise en jadekleurige water. Na het bewonderen van het uitzicht is het tijd voor actie!

Het plezier van het glijden over water

Even opwarmen, enkele veiligheidsaanwijzingen, een beetje theorie en hop: het water in! Met de plank naast ons op zoek naar een goede golf. We hoeven niet ver te gaan. Het water tot halverwege het bovenbeen is voldoende. Zelfs het schuim kan ons dragen. Het oplettende oog van onze kampioen wijst ons op de goede golfen. Ik strek me uit op de plank, draai hem richting het strand en aangemoedigd door Thomas peddel ik met mijn armen, 3 meter voor de golf. Ik voel de druk van de golf achter me en laat me heerlijk richting het strand drijven. Ik wil maar één ding: nog een keer!

We gaan allemaal staan (of bijna)

We zijn een klein groepje en Thomas kan ons makkelijk aanwijzingen geven, ons leiden en onze plaatsing op de plank aanpassen. Beginners, maar met privilèges! Nadat we 4 of 5 golven liggend op de plank hebben genomen keren we terug naar het strand om te leren hoe we rechtop kunnen staan. Als Thomas het uitlegt lijkt het simpel. John is de eerste die er in slaagt te staan. Een glimlach komt op onze gezichten, ondanks dat het staan slechts van korte duur is. Ach, ook het water in vallen is leuk! Het enige risico is verslaafd te raken aan dit gevoel.

Appels, verhalen en crêpes

Na de inspanning wacht ons een rijkelijke beloning. Op de duin gaan we van zout water naar lokale appelsap en koffie. Iedereen smult van de crêpes van Penmarc’h, gesmeerd met gezouten boter of honing. Afhankelijk van het tijdstip komt er ook paté op tafel. De surfers bespreken in de duinen hun ervaringen en praten honderduit. Thomas vertelt over het verloop van zijn carrière. Nadat hij zeeën op de hele wereld heeft bedwongen is hij teruggekeerd naar zijn geboortegrond. Met Alan, kampioen bodyboard, besloot hij deze surfschool 100% BZH op te zetten. Ze hebben zich gevestigd op Pors Carn, omdat deze baai toegankelijke golven biedt. En het is een van de mooiste plekjes aan de kust!

Sporten en ontdekken: een goede combinatie

Om te bewijzen dat het een fantastische plek is, geeft Thomas ons nog enkele adresjes. Vlakbij is het Museum van de Préhistorie. Bij het strand van La Torche kun je de capriolen van de ervaren surfers bewonderen. Iets verderop vind je zeewierovens, twee grote vissershavens en de vuurtoren van Eckmuhl. Voor of na het surfen, kun je in de omgeving op ontdekkingstocht!

 

€50

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Een ontdekking van de natuurlijke omgeving
  • Een theorieles
  • Een les in de praktijk
  • Een proeverij van lokale producten

Meer informatie

Officiële website van Toerisme Bretagne