avec-pierre-decouvrez-le-golfe-du-morbihan-6.jpg
©Ronan Gladu
Ontdek de Golf van Morbihan op een originele manierGenieten van de zee op een stand up paddle board of in een kano
Bretonse ervaring!

Ontdek de Golf van Morbihan op een originele manier

Zin om de Golf van Morbihan op een originele manier te ontdekken? Pierre neemt je met veel plezier mee voor een tocht over het water op een Stand Up Paddle (SUP) board of in een kano. Vaar dicht langs de eilanden, hun vogels en hun geschiedenis alvorens te proeven van de oesters van Ivan of een smakelijk aperitief. En dat alles in een droomdecor!

Een stukje paradijs

Ga in Baden in de richting van de Pointe du Toulvern. Op deze met zand, bos en rotsen bedekte plek heeft Ivan zijn kleine restaurant gevestigd “La Cabane à huîtres”. Al vijf generaties lang is de oesterteelt van vader op zoon doorgegeven. Ivan vertelt dat hij nooit genoeg krijgt van deze magische plek.. En dat begrijpen we! Een goede vriend van Ivan, Pierre, wacht op ons. Deze liefhebber van de Golf van Morbihan heeft een staatsdiploma voor zeilen, windsurfen en kajak. We zijn dus in goede handen. We worden vriendelijk begroet, ontvangen zwemvesten en peddels, en kunnen op pad.

Verandering van koers

De zon is vandaag fel, maar de wind waait stevig uit het noordoosten. Pierre moet ons met een boot een stukje verder afzetten. “Normaal gesproken zouden we richting Huernic, Runiot, Grand Vezi en het Ile Longue bij het begin van de Golf van Morbihan varen.” Maar hier wordt niet gesold met de gevaren van de wind en de stromingen. “Vanaf hier varen jullie met de wind in de rug”. Pierre geeft ons nog wat technische tips, “op het stand up paddle board moet je zo dicht mogelijk bij de plank peddelen, twee keer aan de ene kant, twee keer aan de andere kant.. De kano gaat eenvoudig vooruit, maar is moeilijk te sturen. Je moet tegelijkertijd peddelen en anticiperen op iedere verandering van richting”. We zullen zien hoe het gaat!

 

Allen te water!

Terwijl degenen op het stand up paddle board profiteren van de rustige zee om hun evenwicht te testen gaan wij aan boord van de kano. Het is niet eenvoudig om koers te houden! Pierre corrigeert ons hier en daar en we vertrekken. De tocht onthult ons de charmes van de Golf van Morbihan. De punten zijn ongerept of bezaaid met mooie karakteristieke huisjes, de rotsen rijzen op uit het heldere water dat wordt bevolkt door vele soorten vogels..Iedereen is in extase van de schoonheid van deze kleine binnenzee met naar het schijnt 42 eilandjes bij vloed en 365 bij eb! Een aalscholver volgt ons in de lucht. “Een uitstekende visser. Zo goed zelfs, dat vissers in Azië een ring om hun keel plaatsen, zodat ze de vissen niet doorslikken en ze gebruikt kunnen worden voor de visvangst”, vertelt Pierre, een ervaren vogelkenner.

 

Na de inspanning.. Een welverdiend aperitief!

Een kleine pauze. Degene die willen kunnen veranderen van vaartuig. Ik klim dus op een stand up paddle board. De plank is heel stabiel en het blijkt niet zo moeilijk te zijn. Met lichtgebogen knieën gaat ieder voort in zijn eigen ritme. Met gekruiste armen laten sommigen zich heerlijk meevoeren door de wind, terwijl we worden verwarmd door de middagzon. Bij de Pointe du Blair zegt Pierre ons zo dicht mogelijk langs de kust te varen, omdat de wind sterker wordt. Onze rustige tocht wordt iets sportiever en we peddelen tegen de wind in. Daar bij de aanlegsteiger wacht ons een zeer welkom aperitief. Op het menu: oesters van Ivan en een heerlijke witte wijn. Wat een genot om deze mooie dag zo te beëindigen!

 

Prijs vanaf

35

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • De tocht « Zuiden van de Golf, vogels, erfgoed en aperitief » op een stand up paddle board of in een kano, begeleid door Pierre
  • Een aperitief met lekkernijen
  • Gebruik van materiaal

Meer informatie

  • Meerdere tochten om de Golf van Morbihan te ontdekken worden aangeboden door Nautik Experience.
  • Afhankelijk van het weer wordt de tocht 48 uur van tevoren definitief bevestigd
  • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het parcours worden aangepast.
Officiële website van Toerisme Bretagne