© Pierre Torset
Test de Stand Up Paddle met een surfkampioenOp naar de Roze Granietkust met Alexis
Bretonse ervaring!

Test de Stand Up Paddle met een surfkampioen

Heerlijk over het water glijden, langs de Roze Granietkust, met een surfkampioen … een droom? Nee hoor, het kan echt! En daarvoor hoef je geen expert in watersporten te zijn: de Stand Up Paddle is voor iedereen te doen. En met een coach als Alexis Deniel is het kinderspel. Klaar om het te proberen?

Wij hebben afgesproken met Alexis Deniel op het strand van Trestraou in Perros-Guirec. Wat een privilege! Alexis was Frans surfkampioen in 2010 en won in 2014 de Europese kampioenschappen Stand Up Paddle – een echte watersporter! Je kunt moeilijk een betere leraar vinden! In zijn surfschool wachten pakken in alle maten op ons. Zodra we aangekleed zijn pakken we de plank en de peddel en gaan we richting het strand!

Op naar Roch Stur

Wij zijn met z’n zessen op een mooie dag in juni: Didier, Clément, Sylvie, Thomas, Maël en ik. Aan het water legt Alexis ons uit hoe we onze peddel moeten vasthouden, waar we onze voeten op de plank zetten … Na een paar minuten zijn we al in het water … nou ja, op onze plank. Heel snel is alle angst verdwenen. Deze grote surfplank is erg stabiel. Er is niet veel techniek voor nodig, je hoeft niet vaak te vallen voordat je het gevoel hebt dat je de plank beheerst. Na twee minuten beginnen we ons op te richten, om ons heen te kijken en ons VRIJ te voelen! Als we op onze plank staan bewonderen we het strand aan de ene kant en de eilanden aan de andere kant. En we gaan in de richting van één van de eilanden. Alexis kent elk hoekje van deze kust: kreken, eilandjes … we volgen de gids!

Op het water, in Ploumanac’h … onvergetelijk

Wat een vreemd idee, we hebben bijna het gevoel dat we op het water lopen. Vanaf onze plank hebben we een prachtig uitzicht over de zeebodem. Het water is helder, we zien de golven van het zand, het is geweldig! Alexis vertrouwt ons toe dat hij vaak rond 9 uur, voordat hij de club opent, langs de kust richting Ploumanac’h gaan. “Zelfs als je het hele jaar hier bent verrast de pracht van het landschap je toch altijd weer.” Tijdens zijn wedstrijden heeft Alexis de mooiste stranden van de Stille Zuidzee leren kennen. Maar toch, als ik hem vraag wat zijn favoriete plek is, antwoordt hij zonder aarzelen “Ploumanac’h”, “Ploum” voor de vaste bezoekers. Het is hier net zo mooi als in Hawaï! De avondzon weerspiegelt op het water, in de verte lijken de Sept îles op het water neergezet, wij ademen voluit, wat een plezier!

Lang leve de Paddle!!

Iedereen vindt zijn ritme, we gaan heen en weer, draaien om, niet altijd volgens de regels der kunst. Geeft niets, we krijgen meer vertrouwen en voelen dat we makkelijk wat vrijheden kunnen nemen, zonder gevaar. De paddle stelt het plezier voorop. Een soort wandeltocht op het water, begeleid door Alexis, dat is niet alledaags! Met zijn eenvoud en zijn bescheidenheid zouden we bijna vergeten dat we door een surfkampioen worden ingewijd!

 

Prijs vanaf

€45

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Een 2-uur durende tocht op de Stand Up Paddle, langs de kust van Perros-Guirec
  • De tips en trucs van Alexis, Frans kampioen in 2010

Ervaring toegankelijk in het: Engels

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties