© Pierre Torset
Volg Katell in het betoverde land van de Monts d'ArréeEen muzikale wandeling
Bretonse ervaring!

Volg Katell in het betoverde land van de Monts d'Arrée

Na het ontbijt vertrekken we! Na een muzikaal begeleide uitleg kunnen we, meezingend of luisterend, het bos van de Monts d’Arrées in. Fred, de Grote Vriendelijke Muzikant, wijst je de weg. Nog wat verlegen, houden je kinderen je nog goed vast bij de hand.

Een ‘natuurlijke’ wandeling

Bij de eerste stop, op een holle weg, krijgen we schapen als toeschouwers. We hopen dat onze liedjes ze niet wegjagen! Katell, van origine half Wels en half Bretons, begint in het Welsh te zingen. Trouwens, waar komt die taal eigenlijk vandaan ? Maïwenn denk dat die uit “Welshland” komt. Een kleine uitleg is dus niet overbodig! Al vanaf de eerste maten dansen de eerste kinderen al mee op de muziek. Een sprongetje hier en een pasje opzij daar. Op de schouders van papa klappen de allerkleinsten in hun handjes van plezier. Ook de ouders voelen zich weer helemaal kind worden…

Een verrassing in het bos

Gaan we verder? We wagen ons op een kronkelend weggetje in het bos. Als we over een klein bruggetje lopen worden we glimlachend aangekeken door een gek gezicht. Een kwelgeest? Nee, het is een klein poppentheatertje uitgehold in de rotsen. Om het theater te bekijken moet je een andere keer terugkomen, want wij gaan verder om een Engels sprookje te kunnen luisteren. Met vingerpoppen van dieren op de vingers, maakt Katell binnen no-time nieuwe vrienden. Alle kinderen zijn in één klap betoverd!

Met zijn allen in de kring

Katell is omringd door alle kleine avonturiers om de prachtige boom te bekijken, die op een verlaten heide staat. Sommigen zitten al bijna op hun knieën als ze mogen gaan zitten. Omringd door het gras en de heide zit iedereen klaar voor het volgende wat komen gaat. Nou ja.. bijna iedereen want een klein spinnetje zaait nog wat onrust in de groep. Maar de lieveheersbeestjes van Katell krijgen al gauw de volle aandacht. Zeker als we ze op de kleine neusjes van de kinderen plaatsen. Hun stemming bloeit net zo op als de hazelnootstruik ernaast.

Een groene specht of witte kip?

Onderweg.. of beter gezegd ‘onderpad’. Onze zingende wandeling komt bij de laatste bestemming aan, bij een boom waar een groene specht huisvest. Maar Katell laat ons een nog bekendere vogel zien: een mooie witte kip! Bij uitzondering krijgen we vandaag een extra liedje te horen, speciaal voor Ethan die vandaag 6 jaar is geworden. Nog een paar meters en we zijn weer terug bij het begin. Een grote poster wordt als beloning uitgedeeld aan de kleine wandelaars. Alle liedjes die onderweg langs zijn gekomen staan hier zorgvuldig op vastgelegd. Weten jullie nog hoe ze gingen?

Prijs vanaf

€7

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Een zingende meertalige wandeling voor de allerkleinsten, met Katell
  • Een poster cadeau

Ervaring toegankelijk in het: Engels

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties