© Pierre Torset
Wadlopen op z'n Bretons met ErwanIn het land van de Bigouden, aan het mooie kuststrand!
Bretonse ervaring!

Wadlopen op z'n Bretons met Erwan

Zin om de kust te verkennen vanuit zee zonder in het diepe te duiken? Zin om te genieten van de Atlantische oceaan zonder kopje onder te gaan? Zin in watersport zonder schipper of oude zeerot te moeten worden? Wadlopen is perfect voor u! In Lesconil neemt Erwan Thoby u mee op een innovatieve en verjongende activiteit!

Een gezouten activiteit!

Dit is het tweede Bretonse watersportcentrum dat de “marche aquatique”, een soort combinatie van wadlopen en aquarobics, heeft omarmt. Snel even omkleden en we zijn getransformeerd in meerminnen… of toch bijna. Gekleed in een comfortabel duikpak, met schoenen in neopreen, en voorzien van aquagym handschoenen, bevinden we ons aan de rand van het strand van Les Sables Blancs. Erwan stelt ons het programma voor: tijdens het komende uur zullen we gebruik maken van de rust van de eb om langs de kust te wandelen, tot aan ons middel in het water. De wandeling wordt onderbroken door enkele pauzes en oefeningen.

En nog een gratis massage er bovenop!

Daar gaan we! We nemen onze eerste stappen onder de nieuwsgierige blikken van diegenen die zich op het zand in de zon koesteren. We moeten de Ster door voor we de duinen achter ons kunnen laten. Het 5 mm dikke pak blijkt heel nuttig, zelfs als Doriane het water ‘wel lekker vandaag’ vindt. ‘We vallen aan met de hiel, strekken ons uit tot onze tenen , en we brengen het lichaam naar voren’: Erwan leert ons niet hoe we moeten lopen, maar hij herinnert ons er gewoon aan hoe we dit moeten doen in een omgeving die voor ons niet 100% gebruikelijk is. Elke stap brengt ook een natuurlijke massage door de zee met zich mee.

Een wellness-sessie, in de zee onder de blauwe hemel

Het enthousiasme is aanstekelijk. Een saamhorigheidsgevoel overspoelt ons. Michèle is dolgelukkig haar dochter en kleindochter het wadlopen bij te kunnen brengen. Om de activiteit nog wat zwaarder te maken, verhoogd Erwan het tempo: ‘we nemen grotere stappen om sneller te wandelen’. Daarna wisselen we vooruit en achteruit wandelen af. Met onze handen in het water bieden we nog meer weerstand. Iedereen kan blijven meedoen met de oefeningen. Zo kunnen we volop genieten van de weldaad van het zeewater. Ons uithoudingsvermogen wordt verhoogd en onze spieren verstevigd, zonder enig trauma, in een uitzonderlijke omgeving. Sternen en zeemeeuwen begeleiden ons.

Een diepe inspanning

Rechtsom! Terwijl we nieuwe oefeningen uitvoeren keren we terug op onze passen, richting het sportcentrum. Een pauze geeft ons tijd voor een kleine aquagymsessie. Onze gediplomeerde instructeur laat ons op de borstspieren concentreren. En we wandelen verder, met een humeur dat al even stralend is als het mooie licht op zee. Voor we gaan douchen wordt er even gepauzeerd op een zandbank zodat we onze spieren kunnen strekken en laten ontspannen. Het welbehagen is totaal. Terwijl de pakken uitgetrokken worden zijn we het allemaal eens: ‘we zijn lekker moe’, ‘we gaan vanavond heel lekker slapen’ …en misschien dromen van onze volgende wandeling!

 

Prijs vanaf

10€

per persoon

Deze Bretonse ervaring omvat:

  • Eén uur introductie van “wadlopen” met Erwan
  • Gebruik van materiaal

Meer informatie

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties