Les fêtes maritimes internationales

8ème édition des Fêtes maritimes internationales - Brest 2024

Zeefeesten, Vuurwerk, Watersport, Andere evenementen, Cultureel, Geluid en licht in Brest
  • Een flottielje van meer dan 1000 boten die samenkomen in de baai, een unieke kans om de mooiste schepen ter wereld te bezoeken en te leren over de diversiteit van de maritieme culturen van de wereld, allemaal in een feestelijke en muzikale sfeer: het is in juli, om de vier jaar, in Brest.

  • Maritieme festivals zijn in de eerste plaats een bruisende bedrijvigheid met boten uit alle hoeken van de wereld, van de mythische zeilschepen van weleer tot de meest recente schepen van de Franse marine. Het is een kans om ongelooflijke parades te volgen, races en manoeuvres bij te wonen, aan boord van legendarische schepen te klimmen en zelfs de zee op te gaan! De oceanen zijn de schakel tussen de volkeren. Deze 8e editie neemt je mee op een wereldreis langs 5 etappes, van de Atlantische...
    Maritieme festivals zijn in de eerste plaats een bruisende bedrijvigheid met boten uit alle hoeken van de wereld, van de mythische zeilschepen van weleer tot de meest recente schepen van de Franse marine. Het is een kans om ongelooflijke parades te volgen, races en manoeuvres bij te wonen, aan boord van legendarische schepen te klimmen en zelfs de zee op te gaan! De oceanen zijn de schakel tussen de volkeren. Deze 8e editie neemt je mee op een wereldreis langs 5 etappes, van de Atlantische Oceaan tot de Stille Oceaan, van de Middellandse Zee tot de Indische Oceaan, via de Polen. 5 scenografische ruimtes om de diversiteit te ontdekken van traditionele maritieme tradities en bouwmethoden, culturen, muziek, liederen, ambachten, gastronomie... Een brandend actueel thema, de oceaan, de drijvende kracht achter klimaatverandering, zal centraal staan in Brest 2024. Het is een kans voor wetenschappers om de resultaten van hun onderzoek te delen en zinvolle oplossingen voor de toekomst voor te stellen. Oude schepen, een feestelijke sfeer, openheid naar de wereld en naar de uitdagingen van vandaag en morgen - daar draait het om in Brest 2024!
  • Gesproken talen
    • Frans
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 12 juli 2024 tot 17 juli 2024
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten