img-name-mising

Auberge de jeunesse d'Ouessant

Welkom aan het einde van de bewoonde wereld!
Jeugdherbergen in Ouessant
  • Ouessant, het laatste eiland voor je de oversteek naar Amerika maakt, heeft een jeugdherberg waar je prima kunt verblijven tijdens een vakantie met vrienden of kinderen. Met zoveel adembenemende landschappen om je heen en omringd door de rust van het eilandleven wil je misschien niet eens meer terug naar het vasteland!

  • Ouessant, een eiland in het Mer d’Iroise van 7 km lengte en met de vorm van de scharen van een krab, heeft allerlei verschillende landschappen, gevormd onder invloed van wind, getijden en stormen. In het woeste noorden vind je kliffen en rotspunten, terwijl het zuiden, dat uitkijkt op buureiland Molène, zacht glooiend is. De Auberge de Jeunesse van Ouessant, de jeugdherberg, ligt verscholen langs een baai, vlak bij het dorp Lampaul: een ideale plek om van daaruit het eiland te verkennen. De...
    Ouessant, een eiland in het Mer d’Iroise van 7 km lengte en met de vorm van de scharen van een krab, heeft allerlei verschillende landschappen, gevormd onder invloed van wind, getijden en stormen. In het woeste noorden vind je kliffen en rotspunten, terwijl het zuiden, dat uitkijkt op buureiland Molène, zacht glooiend is. De Auberge de Jeunesse van Ouessant, de jeugdherberg, ligt verscholen langs een baai, vlak bij het dorp Lampaul: een ideale plek om van daaruit het eiland te verkennen. De kamers zijn geschikt voor 2 tot 6 personen, het ontbijt is bij de prijs inbegrepen en je kunt er gebruik maken van de keuken. “Sommige gasten kopen krabben en kreeften en gaan die dan hier klaarmaken", vertelt Anaik, de beheerder, lachend. “De sfeer is hier heel ontspannen.” Anaik heeft een aantal favoriete plekken op het eiland, en geeft graag tips op maat. Reken 3 of 4 dagen om lopend of fietsend het eiland te doorkruisen!
  • Milieu
    • Op een eiland
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten