Pro engagé
  Zie foto's (4)

Ausquémé

Gastronomische tochten in de Baai van Cancale
Zeilen, Traditioneel zeilen in Cancale
  • Na een avontuurlijk werkend leven heeft de Ausquémé Paimpol en de Îles du Trégor ingeruild voor Cancale en de Baai van Mont-Saint-Michel. Zijn nieuwste uitdaging? Tijdens "kaperstochten" een brug slaan tussen varen en gastronomie. Een onvergetelijke ervaring!

  • De Ausquémé, Bretons voor "Ga op weg", is een uniek schip, gebouwd in 1942 voor de visserij op platte oesters in de Golf van Morbihan en op de Rivière d'Auray. Het is het werk van een bijzonder vasthoudende timmerman, bespot vanwege zijn gedrevenheid. Het schip, dat 9 m lang is, heeft de jaren doorstaan en oceanen doorkruist, en maakt nu deel uit van het Bretons varende erfgoed. Het schip heeft zijn thuishaven in Port-Mer, tussen Cancale en de Pointe du Grouin en biedt officieel plaats aan...
    De Ausquémé, Bretons voor "Ga op weg", is een uniek schip, gebouwd in 1942 voor de visserij op platte oesters in de Golf van Morbihan en op de Rivière d'Auray. Het is het werk van een bijzonder vasthoudende timmerman, bespot vanwege zijn gedrevenheid. Het schip, dat 9 m lang is, heeft de jaren doorstaan en oceanen doorkruist, en maakt nu deel uit van het Bretons varende erfgoed. Het schip heeft zijn thuishaven in Port-Mer, tussen Cancale en de Pointe du Grouin en biedt officieel plaats aan 10 personen. Jérôme vervult tijdens de "chef à bord-tochten" de rol van de schipper en wijdt je in in de geheimen van de traditionele zeilvaart. Emmanuel is de kok: hij neemt je mee op een gastronomisch avontuur waarbij de producten van uit de baai en de kruiden van Roellinger een hoofdrol spelen: oesters, soep van de fluwelen zwemkrab, atjar van groenten, krab op de barbecue... Afwisselend vervul je rol van matroos of tafelgenoot, maar voor beide geldt dat het een onvergetelijke ervaring is voor de zintuigen en een gedenkwaardige belevenis samen met je reisgenoten! Een schitterend decor en twee gedreven levensgenieters... de combinatie van die beide, dat moet toch een kostbaar moment zijn?
Diensten
  • Activiteiten
    • Activiteit(en) voor kinderen van 9 tot 12 jaar
    • Activiteit(en) voor kinderen van 6 tot 9 jaar
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten