Zie foto's (8)

Aventure Fluviale

Natuurtochten op en langs het water
Wielertoerisme, Boottochten op rivieren in Pluméliau
 • Aventure fluviale, gevestigd in Saint-Nicolas-des-Eaux en in La Roche-Bernard, neemt je mee naar het water om de rivier de Blavet en het departement Morbihan te ontdekken. Een betoverend landschap waar je varend, wandelend of fietsend heerlijk kunt bijtanken.

 • In Saint-Nicolas-des-Eaux verhuurt Aventure fluviale elektrische boten waarvoor geen vaarbewijs nodig is, een "cahotier", een traditioneel vrachtschip met verblijfsaccommodatie, en verder allerlei soorten fietsen. Of je nu wat gaat vissen, een tochtje op een tandem maakt, een aperitief drinkt op het water, een bijzondere overnachting wilt boeken of een riviercruise maakt à la Robinson Crusoe, in het dal van de Blavet vind je verbazend veel mooie natuurlijke en historische...
  In Saint-Nicolas-des-Eaux verhuurt Aventure fluviale elektrische boten waarvoor geen vaarbewijs nodig is, een "cahotier", een traditioneel vrachtschip met verblijfsaccommodatie, en verder allerlei soorten fietsen. Of je nu wat gaat vissen, een tochtje op een tandem maakt, een aperitief drinkt op het water, een bijzondere overnachting wilt boeken of een riviercruise maakt à la Robinson Crusoe, in het dal van de Blavet vind je verbazend veel mooie natuurlijke en historische bezienswaardigheden! Kronkelende rivieren vol met vis, stranden, bosrijke heuvels, sluizen, jaagpaden, kapellen, kasteeltjes... Wiegend op de golven geef je je al snel over aan de rust en vrijheid die van het varen op de rivier! Flore, die de leiding heeft van het bedrijf, is een echte liefhebber van de natuur en van boten. Je kunt haar ook ontmoeten in haar gezellige Boutique de l'écluse, een kruidenierswinkel waar ze allerlei heerlijkheden verkoopt, maar die ook een terras heeft waar je een hapje en drankje kunt bestellen en waar avonden met muziek georganiseerd worden. In La Roche-Bernard verhuurt ze het hele jaar door een tweede ruime voormalige vrachtboot, die op een vaste plek aan de kade ligt.
 • Gesproken talen
  • Frans
  • Engels
  • Spaans
Diensten
 • Diensten
  • MiVa opvang
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten