Zie foto's (7)

Biscuiterie de Concarneau

Een winkel voor de smaken van de streek
in Concarneau
  • Aan de Route de Trégunc ligt de Biscuiterie de Concarneau, waar je typisch Bretonse souvenirs kunt kopen en het beste koek en gebak van de streek, alles ter plaatse gemaakt.

  • Achter een groot raam zie je de bakkers aan het werk. In hun witte kleding maken ze de ontelbare soorten verse lekkernijen die in de drukbezochte winkel liggen uitgestald. De bakkerij zelf is niet toegankelijk, maar de lekkere dingen die er gebakken worden, liggen onder handbereik: Bretonse koek in allerlei soorten en maten, waaronder ook de beroemde kouign amann... Maar ook "crakous", madeleines en knapperige "crêpes dentelle". Verder karamels met gezouten boter, confitures en heel veel...
    Achter een groot raam zie je de bakkers aan het werk. In hun witte kleding maken ze de ontelbare soorten verse lekkernijen die in de drukbezochte winkel liggen uitgestald. De bakkerij zelf is niet toegankelijk, maar de lekkere dingen die er gebakken worden, liggen onder handbereik: Bretonse koek in allerlei soorten en maten, waaronder ook de beroemde kouign amann... Maar ook "crakous", madeleines en knapperige "crêpes dentelle". Verder karamels met gezouten boter, confitures en heel veel andere typisch Bretonse producten die je ofwel in de kast of op in de kelder bewaart: soep, sardines, "chouchen" (een soort mede), "pommeau" (een aperitif op basis van appel), bier.. Een ware grot van Ali Baba in het Pays de Cornouaille. Groepen krijgen een proeverij aangeboden.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten