Bréhat Écotone

De aard van de archipel onthuld
in Île-de-Bréhat
  • Planten, zeewier, landschappen... Bréhat Ecotone neemt je mee op een rondleiding over het bloemeneiland om zijn botanische DNA te ontcijferen.

  • Ewen is geen eilandbewoner. Hij kwam bij toeval in Bréhat terecht. Toen werd hij er zo verliefd op dat hij zijn bezoekers meeneemt achter het landschap van de ansichtkaart. Opgeleid in agro-ecologie en plantkunde, kijkt Ewen naar dingen die je niet meer ziet: braam, brandnetel, weegbree, varen... Hij kent de onopvallende planten van kiezelstranden, heidevelden en gazons aan zee. Hij vertelt je hoe ze groeien, hoe je ze moet koken en of ze geneeskrachtig zijn. Ewen legt ook graag uit hoe...
    Ewen is geen eilandbewoner. Hij kwam bij toeval in Bréhat terecht. Toen werd hij er zo verliefd op dat hij zijn bezoekers meeneemt achter het landschap van de ansichtkaart. Opgeleid in agro-ecologie en plantkunde, kijkt Ewen naar dingen die je niet meer ziet: braam, brandnetel, weegbree, varen... Hij kent de onopvallende planten van kiezelstranden, heidevelden en gazons aan zee. Hij vertelt je hoe ze groeien, hoe je ze moet koken en of ze geneeskrachtig zijn. Ewen legt ook graag uit hoe menselijke activiteiten, steenhouwen, landbouw en toerisme deze exotische tuinlandschappen naast natuurgebieden hebben gevormd. Je kunt kiezen uit zes originele begeleide wandelingen van 1 tot 2 uur. In groepen van vijf of meer kun je leren koken met planten door een culinaire workshop op basis van planten te boeken. Om de hele Bréhat-archipel te zien, kun je kiezen voor een mix van land en zee, waaronder een zeiltocht van een halve dag op de Eulalie, een oud zeilschip dat een oud sardineschip nabootst.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten