Zie foto's (6)

Cidrerie Benoît Bouvier

Even stoppen voor een glas cider
in Lamballe-Armor

  • Op het platteland bij Lamballe wordt cider gemaakt door de familie Benoît. Ze stellen hun boomgaarden open en laten u graag zien hoe de bereiding van biologische cider in zijn werk gaat.

  • Meer dan twintig jaar geleden werd cider opnieuw geïntroduceerd op de melkveehouderij van de familie. Nu wordt er op de Cidrerie du Prest cider gemaakt van appels uit vier hectare aan boomgaarden, waar vriendelijke schapen vredig grazen tussen de bomen. Douce Moën, Peau de chien, Fréquin rouge, Chevalier jaune… Dat zijn de appelsoorten die hier volgens de regels van de biologische landbouw geteeld worden. Op afspraak is het mogelijk een rondleiding van een uur te krijgen in de cidermakerij....
    Meer dan twintig jaar geleden werd cider opnieuw geïntroduceerd op de melkveehouderij van de familie. Nu wordt er op de Cidrerie du Prest cider gemaakt van appels uit vier hectare aan boomgaarden, waar vriendelijke schapen vredig grazen tussen de bomen. Douce Moën, Peau de chien, Fréquin rouge, Chevalier jaune… Dat zijn de appelsoorten die hier volgens de regels van de biologische landbouw geteeld worden. Op afspraak is het mogelijk een rondleiding van een uur te krijgen in de cidermakerij. Daarbij worden alle stadia van de fabricage uitgelegd: het plukken en rapen, het persen, het bottelen, maar ook het onderhoud van de boomgaarden. Het resultaat is te zien en te proeven in de winkel. De ciderboerderij van Benoît staat uitstekend bekend bij de lokale crêperies, die door hen voorzien worden van zoete en droge cider, maar ook van alle afgeleide specialiteiten, zoals appelsap, azijn, brandewijn, gelei enz.
Diensten
  • Diensten

    • MiVa opvang
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties