img-name-mising

Cidrerie Manoir du Kinkiz

Bezoek aan ciderkelders
in Quimper
  • Tijdens een rondleiding op Cidrerie Kinkiz, een prachtig landhuis in de buurt van Quimper, worden de geheimen van het maken van Bretonse cider onthuld. Daarna volgt een proeverij.

  • Rond het landhuis Kinkiz wordt 30 ha aan boomgaarden op natuurlijke wijze beheerd. Van de appels wordt cider gemaakt, pommeau de Bretagne (een aperitief), appelbrandewijn en andere producten (sap, azijn, chouchen...). De rondleiding begint in de boomgaarden, wordt geleid door Maugane en u hoeft niet te reserveren. Gratis tot 10 personen. De wandeling gaat verder naar de kelders van het bedrijf. Daar worden de verschillende stadia van het productieproces (volgens Bretonse traditie) uitgelegd....
    Rond het landhuis Kinkiz wordt 30 ha aan boomgaarden op natuurlijke wijze beheerd. Van de appels wordt cider gemaakt, pommeau de Bretagne (een aperitief), appelbrandewijn en andere producten (sap, azijn, chouchen...). De rondleiding begint in de boomgaarden, wordt geleid door Maugane en u hoeft niet te reserveren. Gratis tot 10 personen. De wandeling gaat verder naar de kelders van het bedrijf. Daar worden de verschillende stadia van het productieproces (volgens Bretonse traditie) uitgelegd. In het koele schemerdonker van de kelder, waar het geurt naar appels en houten vaten, is een kleine expositie ingericht van oude gereedschappen en werktuigen. Die laat zien hoe de productie zich ontwikkeld heeft. Met de authentieke smaak van Bretagne - proef met mate - wordt de rondleiding afgesloten.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne