Cidrerie Nicol

Cidrerie Nicol

Kwaliteit: de passie van een hele familie!
in Surzur
  • Cidrerie Nicol is te vinden in Surzur, vlak bij de Golf van Morbihan. Al sinds 1928 wordt er cider gemaakt met respect voor de omgeving en op basis van traditionele kennis en vaardigheden. Tijdens een bezoek met proeverij kunt u kennismaken met dit familiebedrijf, dat werkt vanuit een echte passie.

  • Aan de kust van de Golf van Morbihan, op het schiereiland Rhuys, heerst een microklimaat waarin bijzonder suikerrijke appels geteeld kunnen worden. Had u ooit gehoord van de Douce Moën of de Peau de chien? Dit zijn de oude rassen die de appels leveren waarmee de Cidrerie Nicol zijn rijke Bretonse cidersoorten bereidt. Al drie generaties lang wordt hier kwaliteitscider (op fles met kurk en muselet) en ambachtelijk appelsap geproduceerd, op milieubewuste wijze, op basis van traditionele kennis...
    Aan de kust van de Golf van Morbihan, op het schiereiland Rhuys, heerst een microklimaat waarin bijzonder suikerrijke appels geteeld kunnen worden. Had u ooit gehoord van de Douce Moën of de Peau de chien? Dit zijn de oude rassen die de appels leveren waarmee de Cidrerie Nicol zijn rijke Bretonse cidersoorten bereidt. Al drie generaties lang wordt hier kwaliteitscider (op fles met kurk en muselet) en ambachtelijk appelsap geproduceerd, op milieubewuste wijze, op basis van traditionele kennis en vaardigheden en met uiterste zorg voor kwaliteit. De producten, die regelmatig in de prijzen vallen, kunt u proeven in de winkelruimte. U vindt er verschillende soorten traditionele cider, droog, halfdroog en zoet, en ook de Royal Guillevic, een zeldzame mousserende cider met een kwaliteitslabel (Label Rouge). Als het om appelsap gaat, kunnen de liefhebbers van een bubbeltje hier terecht voor de Pommette de Rhuys. In de winkel zijn ook regionale producten te koop, waaronder honing die afkomstig is van bijenkasten uit de boomgaarden. Wilt u graag nog meer weten? In Le Hézo, op 10 minuten afstand van de Cidrerie, heeft de familie Nicol een klein museum, het Maison du Cidre.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Nos suggestions