Zie foto's (8)

Crêperie d'Antan

Bezeten van boekweit
Restaurant in Saint-Gildas-de-Rhuys
  • De bazin van de Crêperie d'Antan is geboren op een boekweitakker. Om de crêpes kleur te geven heeft zij gekozen voor de beste producten uit Rhuys.

  • Er zijn van die lotsbestemmingen. Zoals die van Madeleine Nicole, geboren op de boerderij, "op een akker met boekweit. Nee hoor, niet alle kleine meisjes worden geboren in een roos!" Ze runt haar Crêperie d'Antan in Saint-Gildas-de-Rhuys al 25 jaar. Van die lotsbestemmingen die de smaakpapillen vormen die u het gevoel geven voor lekkere dingen. De groenten hier komen bij de naastgelegen landbouwcoöperatie vandaan, de andouille (worst) van een ambachtsman uit Baye, grof zout en boekweithoning...
    Er zijn van die lotsbestemmingen. Zoals die van Madeleine Nicole, geboren op de boerderij, "op een akker met boekweit. Nee hoor, niet alle kleine meisjes worden geboren in een roos!" Ze runt haar Crêperie d'Antan in Saint-Gildas-de-Rhuys al 25 jaar. Van die lotsbestemmingen die de smaakpapillen vormen die u het gevoel geven voor lekkere dingen. De groenten hier komen bij de naastgelegen landbouwcoöperatie vandaan, de andouille (worst) van een ambachtsman uit Baye, grof zout en boekweithoning uit Saint-Armel, de tome (kaas) uit Rhuys, de Royal Guillevic (cider) en appelsap bij Nicol, enz. Om maar niet te spreken van de gegrilde andouillette met in cider gemarineerde appels, of van de galette met pastei van sardientjes en groene peper... De Gildasienne profileert zich tot slot met de gekonfijte bigarreau-kersen in een karamel van rode wijn en vanille- of pistache-ijs. Dat is pas een geïnspireerd en aangeboren gevoel voor crêpes!
Officiële website van Toerisme Bretagne