Chez Mamie

Crêperie Saint Corentin

Met deze galettes reis je eersteklas!
Restaurant, Crêperie in Quimper
  • Aan crêperies heeft het centrum van Quimper bepaald geen gebrek. Maar de beste restaurants moet je soms zoeken op wat minder toeristische plaatsen. In de buurt van het station heeft Julie, een ondernemende vrouw die wars is clichés, een restaurant geopend dat haar op het lijf geschreven is. Ze serveert er verrassende en vrolijke galettes, die aansluiten bij het seizoen.

  • Om de kleine, sfeervolle crêperie te vinden, moet je onder een poort door, naar het einde van een doodlopend straatje. Eenmaal binnen bij Chez Mamie, is het of je achter de gevel in retrostijl in een andere tijd terechtkomt. De inrichting, het werk van de eigenares zelf, is "gewild kitsch": je hebt daadwerkelijk het idee dat je bij oma op zolder bent. Oud vaatwerk, een ouderwetse radio, klederdrachtmutsen van vroeger, emaille reclameborden uit de jaren '50, en zelfs een speciaal hoekje voor...
    Om de kleine, sfeervolle crêperie te vinden, moet je onder een poort door, naar het einde van een doodlopend straatje. Eenmaal binnen bij Chez Mamie, is het of je achter de gevel in retrostijl in een andere tijd terechtkomt. De inrichting, het werk van de eigenares zelf, is "gewild kitsch": je hebt daadwerkelijk het idee dat je bij oma op zolder bent. Oud vaatwerk, een ouderwetse radio, klederdrachtmutsen van vroeger, emaille reclameborden uit de jaren '50, en zelfs een speciaal hoekje voor de kinderen, vol met speelgoed. Voor Julie staat de kwaliteit van de producten voorop: dat betekent dat ze helemaal inzet op seizoensgebondenheid en biologische producten. Prei, spinazie, paprika, tomaten, bloemkool en pastinaak worden knapperig bereid. Ze worden geserveerd met bijvoorbeeld reepjes scharrelkipfilet met kerrie, of gerookte zalm van rokerij van de Pointe du Raz. Een verleidelijke desserttip: haar sublieme ambachtelijke Stang-Réo-ijs!
Officiële website van Toerisme Bretagne
Nos suggestions