Zie foto's (8)

Découverte de Pont-Scorff

Een bron van ideeën voor uitstapjes in Zuid-Bretagne
Rondleiding met gids in Pont-Scorff
  • Vlak bij de stranden van Morbihan ligt Pont-Scorff, klein, maar met de allures van een grote stad. Feesten, festivals, fraaie gebouwen, een centrum voor moderne kunst... In dit idyllisch decor komen kunst en cultuur tot hun recht.

  • In Pont-Scorff gaat kunst zowel over het verleden als het heden: de Espace Pierre de Grauw bijvoorbeeld, helemaal gewijd aan de Nederlandse kunstenaar, of het Atelier d’Estienne, waar het hele jaar moderne kunst te zien is. Elke zomer neemt de expositie L’Art Chemin Faisant bezit van oude huizen, kelders in het bos, de tuin van het landhuis... elk jaar met een ander thema. La Cour des Métiers d’Art, een groepje gebouwen uit de 16de tot 18de eeuw, huisvest ateliers, een winkel en een galerie....
    In Pont-Scorff gaat kunst zowel over het verleden als het heden: de Espace Pierre de Grauw bijvoorbeeld, helemaal gewijd aan de Nederlandse kunstenaar, of het Atelier d’Estienne, waar het hele jaar moderne kunst te zien is. Elke zomer neemt de expositie L’Art Chemin Faisant bezit van oude huizen, kelders in het bos, de tuin van het landhuis... elk jaar met een ander thema. La Cour des Métiers d’Art, een groepje gebouwen uit de 16de tot 18de eeuw, huisvest ateliers, een winkel en een galerie. En evenementen? In Pont-Scorff kun je feest vieren tijdens het Festival au Saumon, of een tractor besturen bij het Fête du Blé au Pain. De dierentuin met 600 dieren laat iedereen, van klein tot groot, de vijf continenten over reizen. En tot slot is er de magie van theater Le Strapontin, waar acteurs en vertellers zich laten inspireren door de streek en zijn bewoners.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne