De la bête à l'habit

Exposition : De la bête à l'habit

Tentoonstelling, Cultureel in Quimper
  • Bretonse klederdracht is meer dan linnen, hennep en wol! Om daar zelf achter te komen, stap je binnen bij het Musée Départemental in Quimper. Tot het einde van het jaar nodigt het je uit om een nieuwsgierige neus te steken in de garderobes van de ouderen. Van hoofdtooien tot klompen, ga op zoek naar het kleine beest. Klaar om te onderzoeken?

  • Puzzels, manipulaties, materialen om aan te raken, weefgetouwen, bordspelletjes... Wat is een betere manier om deze dierlijke kant te leren kennen? Op de hoofden zijn ronde hoeden vaak versierd met konijn of bever. Fijne veren en geborduurde motieven van vlinders, bijen, sardientjes... sieren de hoofdtooien. Zijde spreekt voor zich, maar kun jij de 9 dieren herkennen waarvan het bont je schouders warm houdt? En wist je dat zelfs walvissen meedoen?
    Je ziet een hele economie voor je ogen...
    Puzzels, manipulaties, materialen om aan te raken, weefgetouwen, bordspelletjes... Wat is een betere manier om deze dierlijke kant te leren kennen? Op de hoofden zijn ronde hoeden vaak versierd met konijn of bever. Fijne veren en geborduurde motieven van vlinders, bijen, sardientjes... sieren de hoofdtooien. Zijde spreekt voor zich, maar kun jij de 9 dieren herkennen waarvan het bont je schouders warm houdt? En wist je dat zelfs walvissen meedoen?
    Je ziet een hele economie voor je ogen ontstaan: kleine ambachtelijke ateliers, fabrieken, maar ook zigeuner-, nertsen- en struisvogelfokkerijen... Een originele en leerzame duik in een wereld van bont en veren!
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 2 juni 2023 tot 31 december 2023
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten