Zie foto's (8)

Ferme des Plomarc'h

Een boerderij bij het water
Pedagogische boerderij in Douarnenez
  • Aan de Baai van Douarnenez ligt een gemeentelijke boerderij, La Ferme des Plomarc'h, die zich inzet voor de bescherming van oude dierrassen. De dieren leven in een groot natuurgebied, een plek waar gezinnen graag naar toe aan om ontspanning te zoeken en te wandelen.

  • Ooit gehoord van het witte Ouest-varken? Of van het Ouessant-schaap, van een runderras met de mooie naam Bretonne pie noir, of van de Cotentin-ezel? Dit zijn zo maar een paar van de meest opvallende bewoners van de Ferme des Plomarc'h, die met gebouwen en landerijen zo'n 16 ha beslaat. Doel van de boerderij is het instandhouden van oude, bedreigde Bretonse dierrassen. De plek is vrij toegankelijk voor publiek en vooral leuk om te bezoeken in de tijd dat er veel jonge dieren zijn. De Ferme...
    Ooit gehoord van het witte Ouest-varken? Of van het Ouessant-schaap, van een runderras met de mooie naam Bretonne pie noir, of van de Cotentin-ezel? Dit zijn zo maar een paar van de meest opvallende bewoners van de Ferme des Plomarc'h, die met gebouwen en landerijen zo'n 16 ha beslaat. Doel van de boerderij is het instandhouden van oude, bedreigde Bretonse dierrassen. De plek is vrij toegankelijk voor publiek en vooral leuk om te bezoeken in de tijd dat er veel jonge dieren zijn. De Ferme des Plomarc'h ligt op korte afstand van zowel het stadscentrum als de haven. Vanwege het bijzondere natuurlijk en archeologisch erfgoed is het een plek waar je met je gezin echt eens moet gaan wandelen. Er zijn verder o.a. vier groepsaccommodaties, een speelterrein voor kinderen, een plek waar vroeger sardines ingelegd werden en een visserijbedrijf. De boerderij, met in de buurt kliffen, inhammen en kiezelstranden, is een levendige plek, waar het hele jaar door exposities en activiteiten georganiseerd worden.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Nos suggestions