Fleur de sel

Fleur de Sel? Dat is Theix’ellent!
Restaurant in Theix-Noyalo

  • Na veel reizen door Europa heeft Bruno Kerdal zich in Theix gesetteld om er La Fleur de Sel te openen. Kwaliteitsproducten en overvloed zijn hier prioriteit.

  • Bruno Kerdal is zoon van een landbouwer en heeft de keuken ingeruild voor de eetzaal. Dat betekent dat hij de kaart en de gerechten van de chef Emmanuel Peresse kent als zijn broekzak. Zoals bijvoorbeeld die parelhoen met morellen, varkensfilet met honing, "gestoofde varkenswang van de Vallée du Loch, lekker smeuïg en helemaal niet zwaar", enz. Kan er in dit moderne huis, gevestigd aan de rand van Theix, ook worden genoten van visgerechten? "Maar natuurlijk, lacht de baas. Zonder graten...
    Bruno Kerdal is zoon van een landbouwer en heeft de keuken ingeruild voor de eetzaal. Dat betekent dat hij de kaart en de gerechten van de chef Emmanuel Peresse kent als zijn broekzak. Zoals bijvoorbeeld die parelhoen met morellen, varkensfilet met honing, "gestoofde varkenswang van de Vallée du Loch, lekker smeuïg en helemaal niet zwaar", enz. Kan er in dit moderne huis, gevestigd aan de rand van Theix, ook worden genoten van visgerechten? "Maar natuurlijk, lacht de baas. Zonder graten zelfs, om klanten lekker te maken met vis afkomstig van de kleine vissers zoals zeebaars, koolvis, goudbrasem..." Deze laatste wordt bijvoorbeeld opgediend als filet met een crème van asperges. De zeeduivel met een coulis van zwemkrab enz. "En de borden zijn altijd overvloedig gevuld", wil Bruno Kerdal nog even toevoegen. We gaan er naar toe, dat staat vast!
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties