Glaz festival

Glaz festival - Rencontres internationales de la photographie

Festival, Fotografie, Cultureel in Rennes
  • Wist je dat? Half november begint in Rennes en in heel Bretagne een gloednieuw festival gewijd aan fotografie. Het is een groot evenement met een sterk DNA. Geëngageerde, stimulerende, onthullende talenten die getuigen van de uitdagingen van onze tijd en deze in vraag stellen. Want ja, het is dringend!

  • Het zijn Britten, Spanjaarden, Fransen, Amerikanen, Oekraïners, Grieken, Bretonnen... een dertigtal kunstenaars wiens beeldend werk net zo genuanceerd, gevarieerd en subtiel is als Glaz, die kameleonkleur die schommelt tussen blauw, groen en grijs. Wat hebben ze allemaal gemeen? Een persoonlijke kijk op de wereld, helder, nieuwsgierig en hard. Verontwaardigd met Jessica Bernard over de excessen van Team Building, onder de indruk met Alastair Philip Wiper over de verborgen schoonheid van...
    Het zijn Britten, Spanjaarden, Fransen, Amerikanen, Oekraïners, Grieken, Bretonnen... een dertigtal kunstenaars wiens beeldend werk net zo genuanceerd, gevarieerd en subtiel is als Glaz, die kameleonkleur die schommelt tussen blauw, groen en grijs. Wat hebben ze allemaal gemeen? Een persoonlijke kijk op de wereld, helder, nieuwsgierig en hard. Verontwaardigd met Jessica Bernard over de excessen van Team Building, onder de indruk met Alastair Philip Wiper over de verborgen schoonheid van grote industriële infrastructuren, verontwaardigd met Mandy Barker over de plasticvervuiling van de oceaan... het zal je allesbehalve onverschillig laten! Tentoonstellingen, performances, screenings, talks, urban trails en participatieve workshops vormen samen één groot feest. Een visueel festival waar beelden taal zijn. Het gaat allemaal borrelen, borrelen, borrelen, borrelen... en jij maakt er deel van uit!
  • Gesproken talen
    • Frans
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 16 november 2023 tot 7 januari 2024
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten