Zie foto's (4)
La collection Pinault s'expose en noir et blanc

La collection Pinault s'expose en noir et blanc [REPORTEE EN 2021]

"Debout !", een expositie van de Pinault-collectie
Tentoonstelling, Cultureel in Rennes

 • Bij deze tentoonstelling van een deel van de Pinault-collectie wedijveren internationaal bekende en opkomende kunstenaars om de aandacht van de bezoeker van het Couvent des Jacobins, het gloednieuwe congrescentrum van Rennes. U mag het beslist niet missen, een bezoek aan deze expositie met een aantal geliefde topstukken van de Bretonse kunstverzamelaar Pinault!

  De werken die te zien zijn in het Couvent des Jacobins reflecteren op het individuele en het collectieve lot van de mens: ze verbeelden belangrijke gebeurtenissen die een beslissende wending hebben gebracht in het leven van de kunstenaar of dat van de hele mensheid. Grote militaire, economische en humanitaire crises uit de 20e en het begin van de 21e eeuw worden verbeeld in werken van grote kunstenaars als Maurizio Cattelan, Marlene Dumas, Bertrand Lavier of Thomas Schütte: ze nodigen u uit om uzelf de vraag te stellen of u bij rampen en tegenslagen in staat bent "de tenir Debout", om overeind te blijven. Daarnaast komt Vincent Gicquel met nieuw werk, dat hij speciaal voor deze expositie gemaakt heeft. In het Musée des Beaux-Arts laat Tatiana Trouvé u verdwalen in een woud van tekens: de installatie "Les dessouvenus", op basis van haar gelijknamige serie tekeningen.
  Een bijzonder evenement dat past binnen het krachtige beleid om in de Bretonse hoofdstad meer plaats in te ruimen voor moderne kunst.
 • Gesproken talen
  • Frans
Diensten
 • Diensten
  • MiVa opvang
Uurroosters
Uurroosters
 • Vanaf 25 juni 2020 tot 13 september 2020
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties