La Gargouille

La Gargouille

De beste streekproducten in een dorp met een bijzondere status
Restaurant, Crêperie in Le Guerno
  • Dit is de ideale plek om te eten als je naar het dierenpark bij het Château van Branféré gaat! Midden in het charmante plaatsje Le Guerno, dat aanspraaak mag maken op de titel "karakteristiek dorp in de Morbihan", ligt het restaurant waar Arnaud Le Dévéhat met uiterste toewijding en zorg galettes en crêpes bakt die even mooi als lekker zijn!

  • Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan in Le Guerno. Als je binnenstapt in La Gargouille, een gebouw in natuursteen dat net als de schitterende kerk van Sainte-Anne even verderop in dezelfde straat een monumentstatus heeft, zie je een enorme schouw en muren die gesierd worden door gebruiksvoorwerpen en kostuums uit vroeger tijd. En je ontmoet een stralende Brigitte, altijd even zorgzaam. Het beslag voor de galettes wordt hier gemaakt van meel met het BGA-kwaliteitskeurmerk (beschermde...
    Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan in Le Guerno. Als je binnenstapt in La Gargouille, een gebouw in natuursteen dat net als de schitterende kerk van Sainte-Anne even verderop in dezelfde straat een monumentstatus heeft, zie je een enorme schouw en muren die gesierd worden door gebruiksvoorwerpen en kostuums uit vroeger tijd. En je ontmoet een stralende Brigitte, altijd even zorgzaam. Het beslag voor de galettes wordt hier gemaakt van meel met het BGA-kwaliteitskeurmerk (beschermde geografische aanduiding), 100% traditioneel Bretons boekweitmeel, met volle biologische boerenmelk en vrije uitloop-eieren. "Ik kan alleen maar met eerlijke, lokale producten werken", legt Arnaud uit. Dat zijn bijvoorbeeld de zeldzame en heel bijzondere "langouille", varkenstong die bereid wordt als andouille. De crêpes hebben de namen van traditionele Bretonse kappen. De Karnapa bijvoorbeeld: ½ appels uit de oven, huisgemaakte gezouten caramel, vanille-ijs en slagroom.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Nos suggestions