Zie foto's (2)

La Petite Bretonne

Grote Petite Bretonne
Restaurant in Rochefort-en-Terre

  • De crêpes en galettes van de al vaak bekroonde La Petite Bretonne zijn zeker een omweg waard. Goed voor de smaak en goed voor de aarde!

  • Als hier geen sprake is van een locavoor en duurzame ontwikkeling, weten wij het ook niet meer. Zelfs de renetten van Armorique komen allemaal van de appelboom van de crêpes-bakker zelf, is dat niet fantastisch? Deze Petite Bretonne heeft alles van een grootse crêperie, en Laurent en Josée Le Meitour zijn een omweg zeker waard. De achtereenvolgende jury's van de wedstrijd voor de beste Galette de Pipriac zullen dat niet tegenspreken, zij kenden de eerste prijs al 5 keer toe aan Laurent Le...
    Als hier geen sprake is van een locavoor en duurzame ontwikkeling, weten wij het ook niet meer. Zelfs de renetten van Armorique komen allemaal van de appelboom van de crêpes-bakker zelf, is dat niet fantastisch? Deze Petite Bretonne heeft alles van een grootse crêperie, en Laurent en Josée Le Meitour zijn een omweg zeker waard. De achtereenvolgende jury's van de wedstrijd voor de beste Galette de Pipriac zullen dat niet tegenspreken, zij kenden de eerste prijs al 5 keer toe aan Laurent Le Meitour! Het wordt hoog tijd om aan tafel te gaan in deze mooie eetzaal met monumentale haard. Terwijl een hele andouillette (worstje), bereid met appelcider en uitjes, in een boekweit galette wordt gerold, wordt aan de andere kant een andouille van Guémé klaargemaakt op een bedje van aardappels of een Trappe de Timadeuc (kaassoort) in deegkorst! Het ruikt naar aarde, overvloed en lekker. En dat is toch het belangrijkst!
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties