La Table de l'Amante Verte

La Table de l'Amante Verte

Van de tuin naar het terras
in Sixt-sur-Aff
  • In Sixt-sur-Aff, niet ver van La Gacilly en Saint-Just, geeft La Table de l’Amante Verte een nieuwe invulling aan de kunst van het beheren van een botanische tuin en het bereiden van kruidenthee met planten en bloemen uit die tuin. Dit vredige plekje, tegelijk boekwinkel, café en tuin, geeft je unieke zintuiglijke ervaring.

  • Wat is jouw favoriete kruidenmengsel, Ardente of Alchimie? In de buurt van Redon ligt buurtboerderij L’Amante Verte, waar bijzondere, 100% biologische kruidenthee wordt geproduceerd. IJzerhard, kamille, bergamot, basilicum en andere planten worden met de hand geoogst, op lage temperatuur gedroogd en met even grote zorg bereid en geconserveerd alsof het kostbare wijnen waren. Om hun passie te kunnen delen, hebben Claire en Adrien L'Amante Verte opgezet, een gezellige combinatie van café,...
    Wat is jouw favoriete kruidenmengsel, Ardente of Alchimie? In de buurt van Redon ligt buurtboerderij L’Amante Verte, waar bijzondere, 100% biologische kruidenthee wordt geproduceerd. IJzerhard, kamille, bergamot, basilicum en andere planten worden met de hand geoogst, op lage temperatuur gedroogd en met even grote zorg bereid en geconserveerd alsof het kostbare wijnen waren. Om hun passie te kunnen delen, hebben Claire en Adrien L'Amante Verte opgezet, een gezellige combinatie van café, boekwinkel en tuin, waar iedereen welkom is, en waar heerlijke producten gemaakt worden. De oude natuurstenen stal met zijn grote tuin wordt omringd door de velden: een prachtige plek om rond te dwalen. De gouden regel hier is: ruiken, proeven, aanraken en... afstand nemen! In de loop van het seizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij je kennismaakt met de unieke smaak van planten. Wedden dat je na een zintuigenwandeling, een workshop in de keuken "Comme avec les chefs", een rondleiding "Van de tuin naar het terras", een bezoek aan de "herboristerie", de plek waar kruiden verwerkt worden, en aan de "schatkamer" nooit meer een theezakje zult pakken?
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten