Zie foto's (8)

Le Bienvenue

Welkom in Bretagne!
Restaurant in Roudouallec

  • Le Bienvenue, de welkome gast, dat bent u in dit huis in het centrum van Bretagne dat de eenvoud en vrijmoedigheid van een echte Bretonse keuken hoog in het vaandel heeft staan.

  • Jean-Claude Spégagne is een Breton zoals we die graag zien. Een van het soort dat zich niet direct inlaat met de eerste de beste, ten minste niet bij het eerste contact. In eerste instantie terughoudend, maar daarna... is het gezelligheid, delen... Het is geen toeval dat zijn restaurant Le Bienvenue heet! Dat is terug te vinden in de gerechten van deze chef, die oorspronkelijk uit Quimper komt en zich hier in Roudouallec gevestigd heeft. Hij kookt uitstekende streekgerechten, zoals de...
    Jean-Claude Spégagne is een Breton zoals we die graag zien. Een van het soort dat zich niet direct inlaat met de eerste de beste, ten minste niet bij het eerste contact. In eerste instantie terughoudend, maar daarna... is het gezelligheid, delen... Het is geen toeval dat zijn restaurant Le Bienvenue heet! Dat is terug te vinden in de gerechten van deze chef, die oorspronkelijk uit Quimper komt en zich hier in Roudouallec gevestigd heeft. Hij kookt uitstekende streekgerechten, zoals de Andouille de Guéméné (worst) bereid met Pommeau de Bretagne (appelbrandewijn) en eendenfilet met ingedikte cider. In zijn menu van de Montagnes Noires combineert hij gevulde amandine-aardappels met andouille (worst) en Roscoff uien, en de boerenkip van Argoat met vergeten groenten, enz. En natuurlijk niet te vergeten de zeekreeft van de Glénaneilanden, de wilde zeeoor en de kouign amann (soort boterkoek) van het huis. Voeg daar een snufje aardewerk van Quimper en de rust van het dorp aan toe, en u krijgt een echt authentiek Bretons moment.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties