Le Jean-René

Le Jean-René

De Jean-René: in stille riviermondingen
Traditioneel zeilen in Landéda

  • Niets is beter dan een traditionele zeilboot als de Jean-René wanneer je wilt genieten van de elementen! Over het water, dicht langs de kust, de neus in de wind en in de zeilen, daar waar de rivier uitmondt in de zee.

  • Een kleine, dappere boot die u een geweldige belevenis bezorgt! De Jean-René is het kleine broertje van de Martine: zijn speelterrein is de Aber Benoît. Iedereen mag meehelpen om het beste uit deze misainier te halen. Met een kleine bemanning is dat geen probleem! Er zijn maar een paar handen nodig om de trossen los te maken, het traditionele zeil te hijsen en het roer te bedienen. Omdat het weinig diepgang heeft, kan dit vriendelijke bootje overal komen. De haven van Saint-Pabu achter ons,...
    Een kleine, dappere boot die u een geweldige belevenis bezorgt! De Jean-René is het kleine broertje van de Martine: zijn speelterrein is de Aber Benoît. Iedereen mag meehelpen om het beste uit deze misainier te halen. Met een kleine bemanning is dat geen probleem! Er zijn maar een paar handen nodig om de trossen los te maken, het traditionele zeil te hijsen en het roer te bedienen. Omdat het weinig diepgang heeft, kan dit vriendelijke bootje overal komen. De haven van Saint-Pabu achter ons, glijden we door ondiep water de rivier op, naar het punt waar het land ophoudt en de zee begint. Een slag met de wrikriem en we maken weer meer vaart. Als de gelegenheid zich voordoet, verzorgt de boot de oversteek van Saint-Pabu naar Landeda - dat bespaart wandelaars op de GR 34 een kilometerslange omweg. Een geweldige manier om kennis te maken met de traditionele scheepvaart.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties