img-name-mising

Leenan Head

Aan boord van de Leenan Head, een grappige "Zulu"
Traditioneel zeilen in Locmariaquer
  • Onder een zomerse zon vaart de Leenan Head vanuit de haven van Locmariaquer naar Houat, Hoëdic of de Golf van Morbihan. Wat het reisdoel wordt, hangt af van het weer en van Manu, de uiterst vriendelijke baas van het schip!

  • De Leenan Head is een comfortabel, van oorsprong Iers zeilschip van het type "Zulu". De 12 passagiers (dagtocht) of 5 (meerdaagse tocht met overnachting aan boord) delen het heerlijke en authentieke leven aan bord van een traditioneel zeilschip. Je hoeft geen doorgewinterde zeerob te zijn: onder leiding van Manu, Olivia en Emeric haal je de bruine en ecrukleurige zeilen in, hanteer je de helmstok, laat je het anker zakken voor paradijselijke stranden... Zelfs het lezen van de kaart of het...
    De Leenan Head is een comfortabel, van oorsprong Iers zeilschip van het type "Zulu". De 12 passagiers (dagtocht) of 5 (meerdaagse tocht met overnachting aan boord) delen het heerlijke en authentieke leven aan bord van een traditioneel zeilschip. Je hoeft geen doorgewinterde zeerob te zijn: onder leiding van Manu, Olivia en Emeric haal je de bruine en ecrukleurige zeilen in, hanteer je de helmstok, laat je het anker zakken voor paradijselijke stranden... Zelfs het lezen van de kaart of het leren omgaan met een sextant wordt een peulenschil! En net als thuis helpt iedereen een handje mee bij de koffie en de lunch. De kapitein vertelt graag en gemakkelijk, van het "waarom" van bepaalde manoeuvres en de bijzondere geschiedenis van de boot tot zijn eigen zeemansverhalen. In deze gemoedelijke sfeer zie je overal vrolijke gezichten en zie je iedereen genieten als de eilanden in zicht komen. Bij meerdaagse tochten duiken de bemanningsleden 's avonds in hun comfortabele houten kooi, dromend van langere zeiltochten, naar Ierland of naar de Azoren.
  • Gesproken talen
    • Frans
Tarieven
Betalingsmethoden
  • Bank- en postcheques
  • Cash
Officiële website van Toerisme Bretagne