Zie foto's (4)

Les ânes de Min Guen

Op een ezel door de bossen
Pedagogische boerderij, Dierentuin - dierenpark in Saint-Fiacre
  • Op het platteland buiten Guingamp ligt ezelboerderij Min Guen. Jong en oud kunnen mee op ezeltocht en kennismaken met de ezel, een vertederend dier.

  • Bij Sylvie et Jacky krijg je niet zo maar een ezel mee om er zelf mee te wandelen: geen "turn key-arrangement" dus. "Dat is omdat een ezel zich niet laat leiden als een paard of een pony", legt Sylvie uit. "Je moet de tijd nemen om een ezel te leren kennen". De tochten zijn bedoeld voor gasten die in het vakantiehuis van de boerderij verblijven. Maar ook als toevallige bezoeker ben je welkom: je kunt meedoen met een kennismakingcursus van een halve dag. Je leert de ezel beter kennen: een...
    Bij Sylvie et Jacky krijg je niet zo maar een ezel mee om er zelf mee te wandelen: geen "turn key-arrangement" dus. "Dat is omdat een ezel zich niet laat leiden als een paard of een pony", legt Sylvie uit. "Je moet de tijd nemen om een ezel te leren kennen". De tochten zijn bedoeld voor gasten die in het vakantiehuis van de boerderij verblijven. Maar ook als toevallige bezoeker ben je welkom: je kunt meedoen met een kennismakingcursus van een halve dag. Je leert de ezel beter kennen: een dier dat bekend staat als koppig, maar dat ook van spelen en lekker eten houdt. Bezoek aan de ezelboerderij, met een toegankelijke instructie over het hanteren, verzorgen en voeren van ezels, met als afsluiting een wandeling! En daar zijn Mirabelle, Pamela, Gitan en Tisane minstens even dol op als op wortels. Door de bossen van D'Avagour-Bois Meur lopen allerlei mooie paden: je komt langs een oude steengroeve die nu een meer is, oude kolenbrandersheuvels en oude Romeinse wegen.
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten