Zie foto's (7)

Mab er Guip

Mab er Guip of "het kind van Guip", de benjamin!
Traditioneel zeilen in Vannes
  • De Sinagots van Séné verwelkomen u voor een tocht met vrienden of een spannende race tussen sinago's in de Golfe du Morbihan.

  • De benjamin van de Amis du Sinagot lijkt in alles op een ervaren exemplaar. Maar dat moet hij vandaag bewijzen. Na Joli-Vent en Les trois frères verlaat Mab er Guip de kade en volgt. Ze beginnen alle drie aan een regatta rond het Île d'Arz. Aan boord is de bemanning alert. Iedereen op zijn post om optimaal overstag te gaan: van port Anna tot het Île aux Moines wordt zo'n vijftien keer overstag gegaan. Alles gebeurt met de zeilen, zoals in de goede oude tijd. De bocht tussen de twee eilanden...
    De benjamin van de Amis du Sinagot lijkt in alles op een ervaren exemplaar. Maar dat moet hij vandaag bewijzen. Na Joli-Vent en Les trois frères verlaat Mab er Guip de kade en volgt. Ze beginnen alle drie aan een regatta rond het Île d'Arz. Aan boord is de bemanning alert. Iedereen op zijn post om optimaal overstag te gaan: van port Anna tot het Île aux Moines wordt zo'n vijftien keer overstag gegaan. Alles gebeurt met de zeilen, zoals in de goede oude tijd. De bocht tussen de twee eilanden wordt genomen volgens de wind en het humeur van het tij. "We moeten opschieten als we erlangs willen! " roept een bemanningslid. Met wat moed en veel goede wil komt de Mab er Guip als eerste bij de kade aan. Traditioneel zeilen is ook sportief!
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten