Zie foto's (3)

Maison Jouffe

Brouwerij gemaakt in BZH
Bier, Sterkedrank in Saint-Lormel
  • In de buurt van Plancoët neemt het Jouffe-huis je mee op een rondleiding door de productiefaciliteiten van zijn Argwen-bier.

  • Als erfgenaam van een lange destillatietraditie maakte het familiebedrijf naam met zijn cognac, vervolgens met zijn eaux de vie uit Bretagne en Calvados, voordat het de pastis in Bretonse stijl, omgedoopt tot Brastis, weer opnam. Maar het is de brasserie die je zult ontdekken in het nieuwe pand van het bedrijf, dat is ingericht met een bar en restaurant. Het Argwen-bier is verkrijgbaar in een blonde, witte of IPA-versie en ontleent zijn naam aan de nabijgelegen kustrivier, de Arguenon....
    Als erfgenaam van een lange destillatietraditie maakte het familiebedrijf naam met zijn cognac, vervolgens met zijn eaux de vie uit Bretagne en Calvados, voordat het de pastis in Bretonse stijl, omgedoopt tot Brastis, weer opnam. Maar het is de brasserie die je zult ontdekken in het nieuwe pand van het bedrijf, dat is ingericht met een bar en restaurant. Het Argwen-bier is verkrijgbaar in een blonde, witte of IPA-versie en ontleent zijn naam aan de nabijgelegen kustrivier, de Arguenon. Tijdens een rondleiding van een uur door de vaten leer je meer over de geschiedenis van het bedrijf en de geheimen achter de productie van de hoppige drank. Daarna ga je naar de kelder voor de verplichte proeverij, uitgebreid met het assortiment sterke dranken van het bedrijf. Er worden meer dan 300 referenties tentoongesteld. Om zonder mate met de ogen te consumeren.
Tarieven
Betalingsmethoden
  • Betaalkaarten
  • Bank- en postcheques
  • Cash
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten