Mariano Otero, la grâce du trait

Mariano Otero, la grâce du trait

Tentoonstelling, Cultureel in Vannes
  • Geboren in Spanje, heeft hij zijn leven opgebouwd in Frankrijk, in Rennes. Deze dubbele cultuur heeft Mariano Otero de wortels gegeven van een intens persoonlijk oeuvre. In het Musée de la Cohue worden alle facetten van zijn werk in workshopverband verkend. Kom zelf kijken!

  • Misschien ben je al aangetrokken tot zijn baadsters, met hun ronde, sensuele vormen. Gekleed in effen of gestreepte zwemkleding, altijd met badmuts op, maakten ze de schilder beroemd en namen ze 10 jaar van zijn leven in beslag. Via hen ontdekken we zijn perfecte beheersing van het tekenen, de fluweelzachte pastelbehandeling, zijn scherp observatievermogen en een teder oog vol humor. Hij werkt in series en tekent onvermoeibaar portretten, stillevens, naakten, stieren... en koppels...
    Misschien ben je al aangetrokken tot zijn baadsters, met hun ronde, sensuele vormen. Gekleed in effen of gestreepte zwemkleding, altijd met badmuts op, maakten ze de schilder beroemd en namen ze 10 jaar van zijn leven in beslag. Via hen ontdekken we zijn perfecte beheersing van het tekenen, de fluweelzachte pastelbehandeling, zijn scherp observatievermogen en een teder oog vol humor. Hij werkt in series en tekent onvermoeibaar portretten, stillevens, naakten, stieren... en koppels verstrengeld in pittige tangopasjes. Op doeken natuurlijk, maar ook op de achterkant van onderzetters of op de enveloppen van brieven naar vrienden en familie. Zijn palet speelt met wit, bruin, grijs en blauw, soms verlicht door een diep of fel rood. Als geëngageerd kunstenaar stelt hij zijn talent in dienst van de zaken die hem raken: Spanje, democratie, culturele diversiteit... Kom kennismaken met de man en de maker, en je zult zeker gewonnen zijn!
  • Gesproken talen
    • Frans
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 27 mei 2023 tot 31 december 2023
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten