Zie foto's (5)

Musée des Marais Salants

Zout, in alle vormen
in Batz-sur-Mer
  • Met familie of vrienden is het zoutmoerassenmuseum in Batz-sur-Mer een mooie introductie voor het bezoek aan de duizend jaar oude, fascinerende landschappen.

  • U gaat de zoutmoerassen van Pays de Guérande bekijken? Sla het museum dat aan de zoutmoerassen is gewijd in Batz-sur-mer niet over, u zult daarna alles weten over deze bijzondere wereld. Ontdek met uw gezin hoe de zoutmoerassen werken, wat de geschiedenis is van het zeezout van Guérande en deel het leven van de 19e eeuwse zoutarbeiders (rode meubels, kleding, alledaagse voorwerpen, keramiek). Daarna zullen deze duizenden jaren oude landschappen voor u geen geheim meer hebben. Meer dan 1 500...
    U gaat de zoutmoerassen van Pays de Guérande bekijken? Sla het museum dat aan de zoutmoerassen is gewijd in Batz-sur-mer niet over, u zult daarna alles weten over deze bijzondere wereld. Ontdek met uw gezin hoe de zoutmoerassen werken, wat de geschiedenis is van het zeezout van Guérande en deel het leven van de 19e eeuwse zoutarbeiders (rode meubels, kleding, alledaagse voorwerpen, keramiek). Daarna zullen deze duizenden jaren oude landschappen voor u geen geheim meer hebben. Meer dan 1 500 objecten, kunstwerken, documenten, maquettes en films zullen u helpen te geschiedenis te leren kennen van de moerassen en de rol van hun exploitatie tot nu toe: van de Gallische zoutproductie tot de ontwikkeling van het zoutmoerassenlandschap, het werk van de zoutarbeiders, het gebruik van zout in voedingsmiddelen, de economische rol van zout (schuiten en zeehandel, belastingen, ...)
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne