Zie foto's (9)

Musée du coquillage et animaux marins

Op het zonnige strand, schelpdieren
Museum, Natuurwetenschappenin Brignogan-Plage
  • In Brignogan toont het Museum van Schelpen en Zeedieren een kleurrijk palet van lokale en exotische schelpen om met uw ogen te strelen.

  • Klein museum maar grote verscheidenheid! Koralen, weekdieren, schaaldieren, zeesterren, zee-egels... De permanente tentoonstelling van de vereniging Brigoudou toont een hele oceaan in een venster. Voor het plezier van de ogen en de biodiversiteit. Opgebouwd door gepassioneerde vissers, eert de collectie de dieren die in het Kanaal en de Atlantische Oceaan leven. Veel van hen zijn te zien op het voorland. Er zijn ook heerlijke schelpdieren uit de tropen te zien. Microscopen en vergrootglazen...
    Klein museum maar grote verscheidenheid! Koralen, weekdieren, schaaldieren, zeesterren, zee-egels... De permanente tentoonstelling van de vereniging Brigoudou toont een hele oceaan in een venster. Voor het plezier van de ogen en de biodiversiteit. Opgebouwd door gepassioneerde vissers, eert de collectie de dieren die in het Kanaal en de Atlantische Oceaan leven. Veel van hen zijn te zien op het voorland. Er zijn ook heerlijke schelpdieren uit de tropen te zien. Microscopen en vergrootglazen zijn beschikbaar om bepaalde exemplaren nauwkeurig te onderzoeken. Voor de jongste bezoekers heeft het museum handig een speel- en leeszaal ingericht. Zo kunnen ouders het bezoek met een gerust hart volgen - bij voorkeur met een gids om de soms verrassende levenswijze van deze grappige diertjes beter te begrijpen. Bent u nieuwsgierig naar algen? Neem deel aan een uitstapje om ze ter plaatse te ontdekken.
  • Gesproken talen
    • Frans
Diensten
  • Diensten
    • Dieren toegelaten
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten