Zie foto's (4)

Nicolas Nonnet Ostréiculteur

Sterrenrol voor de oester
technisch bezoek in Erquy
  • Nicolas Nonnet is oesterkweker in Erquy. In zijn winkel vertoont hij een film, gekoppeld aan een proeverij en deelt hij zijn enthousiasme voor de oesterteelt in Noord-Bretagne met u.

  • De oesters van Nicolas Nonnet worden gekweekt in de Baie de la Fresnaye, aan de voet van het Fort de Latte en worden verkocht in de winkel van het familiebedrijf, in Erquy. Weet u wat naissain, oesterbroed is? Of hoe de schelpen geoogst worden? In een ruimte naast de winkel kunt u een film bekijken waarin informatie over de oesterteelt wordt gegeven. In een film van 12 minuten ziet u de belangrijkste stadia van de teelt en hoe deze is verweven met de familiegeschiedenis en de regionale...
    De oesters van Nicolas Nonnet worden gekweekt in de Baie de la Fresnaye, aan de voet van het Fort de Latte en worden verkocht in de winkel van het familiebedrijf, in Erquy. Weet u wat naissain, oesterbroed is? Of hoe de schelpen geoogst worden? In een ruimte naast de winkel kunt u een film bekijken waarin informatie over de oesterteelt wordt gegeven. In een film van 12 minuten ziet u de belangrijkste stadia van de teelt en hoe deze is verweven met de familiegeschiedenis en de regionale cultuur. Nicolas of zijn vader is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Aansluitend, bij de proeverij, krijgt u 6 smakelijke oesters voorgezet, met een glas witte wijn, brood met boter en citroensap. In de zomer wordt het programma dagelijks twee keer gedraaid.
  • Gesproken talen
    • Engels
Officiële website van Toerisme Bretagne