img-name-mising

Restaurant Terre-Mer

Anthony Jéhanno, afkomstig uit de Morbihan en locavore
Restaurant in Auray
  • Jéhanno is een van de koks die vorm geeft aan het nieuwe culinaire landschap van Bretagne. Hij heeft zijn opleiding genoten bij Ducasse en na veel omzwervingen ging hij in 2010 aan de slag in Auray, in een restaurant dat onlangs zijn eerste ster ontving. Kernwoorden voor hem zijn uiterste toewijding, creativiteit en korte lijnen.

  • "Het onbewerkte product moet uit de buurt komen, dat is voor mij belangrijk, net als het gebruik van oude rassen en seizoensproducten. Ik haal mijn spullen onder meer bij de biologische groentekweker in Baden, bij een vishandelaar uit La Trinité en bij ambachtelijke kaasmakers. Mijn keuken is locavore, dat wil zeggen dat ik zoveel mogelijk gebruik maak van wat dichtbij voorhanden is, en de kaart wordt elke twee maanden aangepast. Zo gebruik ik in de winter veel knolgroenten, champignons en...
    "Het onbewerkte product moet uit de buurt komen, dat is voor mij belangrijk, net als het gebruik van oude rassen en seizoensproducten. Ik haal mijn spullen onder meer bij de biologische groentekweker in Baden, bij een vishandelaar uit La Trinité en bij ambachtelijke kaasmakers. Mijn keuken is locavore, dat wil zeggen dat ik zoveel mogelijk gebruik maak van wat dichtbij voorhanden is, en de kaart wordt elke twee maanden aangepast. Zo gebruik ik in de winter veel knolgroenten, champignons en pompoenen. Er is in dat seizoen minder fruit en daarom maak ik voor de desserts gebruik van tamme kastanjes, iets waar mensen van nu niet meer aan gewend zijn. Ik werk ook graag met truffel, met wild, reerug of slakken van het Île de Groix: dat levert heerlijke, stevige gerechten op die de streek eer aandoen en waaraan ik graag een eigen invulling geef. Het restaurant is gevestigd in een uitnodigend pand, gebouwd van graniet, met een geraffineerde inrichting. Ook aan te bevelen in dit restaurant is de haas van wild zwijn met hummus van biet en met cacao, of de eendenborst van Challans-eend met een curry van aardpeer, geserveerd met kaki en boekweitvlokken.
  • Chef
    Anthony Jéhanno
Officiële website van Toerisme Bretagne