Zie foto's (4)

Roza

Een creatief sterrenrestaurant in hartje Nantes
Restaurant, Gastronomische gerechten in Nantes
  • Na een opleiding in prestigieuze restaurants als Le Meurice, opende Jean-François Pantaleon, afkomstig uit de Vendée, in 2018 zijn tweede restaurant in Nantes. Dat werd al snel zeer bekend in de regio.

  • Zijn gerechten zijn als de schilderijen van de grote meesters: ze zijn kleurrijk en toch sober, gul en subtiel, en bereid met de beste producten van de Loirestreek. Vis en schaaldieren spelen de hoofdrol: langoustines, regelrecht uit La Turballe of uit Les Sables-d'Olonne, worden rauw gepeld en eenvoudig een minuutje gebakken in boter en daarna geserveerd met venkel, gember en soja, wat zorgt voor een Aziatisch tintje. Een andere klassieker is de knapperige kalfszwezerik, waaraan gekonfijte...
    Zijn gerechten zijn als de schilderijen van de grote meesters: ze zijn kleurrijk en toch sober, gul en subtiel, en bereid met de beste producten van de Loirestreek. Vis en schaaldieren spelen de hoofdrol: langoustines, regelrecht uit La Turballe of uit Les Sables-d'Olonne, worden rauw gepeld en eenvoudig een minuutje gebakken in boter en daarna geserveerd met venkel, gember en soja, wat zorgt voor een Aziatisch tintje. Een andere klassieker is de knapperige kalfszwezerik, waaraan gekonfijte Chinese citroen of grapefruit een allesbepalend zuurtje geven. Het decor, de sfeer van een New Yorkse loft uit de jaren '80, is zeer geslaagd: de perfecte ambiance voor een sublieme culinaire ervaring.
  • Chef
    Jean-François Pantaleon
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Nos suggestions