Zie foto's (8)

Tourbière de Sérent

Een bijzonder natuurlijk milieu in de Morbihan
Fauna - flora in Sérent
Gratis
  • De natuur in Bretagne kan heel verrassend zijn. Tussen Ploërmel en Vannes vindt u een zeldzaam natuurlijk milieu: een uitgestrekt veengebied waar planten te vinden zijn die normaal gesproken in het hoge Noorden groeien! Een plezierige wandeling door de natuur langs een speciaal aangelegd pad.

  • Op het grondgebied van het dorp Sérent ligt een heidelandschap met een veengebied van 20 ha. In dit natte milieu leven planten die verder bijna niet in Bretagne te vinden zijn. Kent u bijvoorbeeld de zonnedauw, een vleesetende vetplant? Of de wilde gagel die met zijn geur de lucht vult? In het voorjaar en de zomer bloeien er talloze bloemen en zijn er ook vlinders, libellen, kikkers en hagedissen te vinden. Langs de 2 km lange route staan borden waarop u nog veel meer informatie kunt vinden....
    Op het grondgebied van het dorp Sérent ligt een heidelandschap met een veengebied van 20 ha. In dit natte milieu leven planten die verder bijna niet in Bretagne te vinden zijn. Kent u bijvoorbeeld de zonnedauw, een vleesetende vetplant? Of de wilde gagel die met zijn geur de lucht vult? In het voorjaar en de zomer bloeien er talloze bloemen en zijn er ook vlinders, libellen, kikkers en hagedissen te vinden. Langs de 2 km lange route staan borden waarop u nog veel meer informatie kunt vinden. De VVV van Malestroit en het toeristisch informatiepunt in Sérent stellen verder ook audiotours ter beschikking. Op vrijdagmiddag in juli en augustus zijn er gratis excursies met gids.
  • Gesproken talen
    • Engels
  • Tarieven 2023
  • Gratis
Openings
Openingstijden
  • Heel het jaar 2023
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten