img-name-mising

Ty Julie-la Crêpe qui Rit

Een goede ontvangst en een goede smaak zijn hier vanzelfsprekend
Restaurant, Crêperie in Pont-Scorff
  • Julie is afkomstig uit deze streek. "Ik ben opgegroeid in Pont-Scorff, een paradijs voor kunstenaars. Met mijn kookkunst wil ik deze geweldige streek eer aandoen!", vertelt de sympathieke dertiger. Welkom in haar gezellige crêperie, waar ze ook graag kinderen ontvangt.

  • Ty Julie opende in 2014, na een ingrijpende verbouwing. Het resultaat mag er zijn, vindt de eigenares: de sfeer is zo ontspannen dat je je meteen thuis voelt. Een beschutte, zonnige tuin met gemakkelijke stoelen biedt plaats aan 30 gasten en binnen zijn nog eens 30 plaatsen: een prima plek voor een kop koffie, een ijsje of een aperitief. De kinderen hebben een eigen plek waar ze kunnen spelen en kleuren. Er is zelfs een verschoontafel! Elke zomer en winter wordt de kaart vernieuwd, de...
    Ty Julie opende in 2014, na een ingrijpende verbouwing. Het resultaat mag er zijn, vindt de eigenares: de sfeer is zo ontspannen dat je je meteen thuis voelt. Een beschutte, zonnige tuin met gemakkelijke stoelen biedt plaats aan 30 gasten en binnen zijn nog eens 30 plaatsen: een prima plek voor een kop koffie, een ijsje of een aperitief. De kinderen hebben een eigen plek waar ze kunnen spelen en kleuren. Er is zelfs een verschoontafel! Elke zomer en winter wordt de kaart vernieuwd, de gebruikte ingrediënten zijn 100% vers en vaak biologisch, het gebruikte meel heeft een BGA (beschermde geografische aanduiding, een kwaliteitskeurmerk). "Andouille, knoflookworst en boter komen van een boerderij 1 km hier vandaan, melk en boter komen uit Pont-Scorff, en de ham uit Kervignac, van varkens die gevoerd worden met lijnzaaad! Verder maak ik in de winter ook kig ha farz (een traditionele stoofpot)." Wat maakt het extra leuk? Elke ochtend wordt vers sinaasappelsap geperst.
Officiële website van Toerisme Bretagne