Visite du Pays de Quimperlé

Visite du Pays de Quimperlé

In het land van de ria's
Rondleiding met gids in Moëlan-sur-Mer

  • Het Pays de Quimperlé, de streek tussen Lorient en Quimper, biedt schitterende landschappen rond de ria's, rivierenmondingen die bestaan dankzij de getijden. Een bestemming voor een gezinsvakantie die de mooiste combinatie biedt van strand, wandelingen, watersport en geschiedenis.

  • De zuidelijke kust van Finistère, waar zee, land en rivier samenkomen, laat hier zijn verborgen kanten zien. Hier liggen haventjes verscholen, die vereeuwigd zijn door de schilders uit Port-Aven. Wandelend langs het kustpad ontdek je ze: Doëlan, Le Pouldu, Brigneau... Elke keer dat het getij verandert, veranderen ook de vormen, de lichtval en de kleuren van het landschap. De streek rond Quimperlé is sterk op de oceaan gericht: een ideale plek voor strandvissers en watersporters, een plek...
    De zuidelijke kust van Finistère, waar zee, land en rivier samenkomen, laat hier zijn verborgen kanten zien. Hier liggen haventjes verscholen, die vereeuwigd zijn door de schilders uit Port-Aven. Wandelend langs het kustpad ontdek je ze: Doëlan, Le Pouldu, Brigneau... Elke keer dat het getij verandert, veranderen ook de vormen, de lichtval en de kleuren van het landschap. De streek rond Quimperlé is sterk op de oceaan gericht: een ideale plek voor strandvissers en watersporters, een plek waar je geniet van het strand en heerlijk kunt zwemmen met je kinderen. Een "zacht-zilte" vakantiebestemming, die precies past bij het meest bekende streekproduct, de Belon-oester. Maar de streek bezit ook fraai sporen van vroeger: de oude straatjes van Quimperlé, routes langs megalieten en het museum Maison du Pouldu, geliefd bij Gauguin.
  • Gesproken talen

    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties