Zie foto's (8)

Visites autour de Guer, Malestroit, et La Gacilly

Van rivieren en bossen
Rondleiding met gids in La Gacilly
 • Een kanaal, megalieten, festivals... Ten oosten van het departement Morbihan ligt De l’Oust à Brocéliande, het grondgebied van een gemeentelijk samenwerkingsverband. Het is een streek die zich onderscheidt door een bijzonder gevarieerd natuurlijk en cultureel erfgoed. En een ideaal gebied voor buitenactiviteiten.

 • Eindeloos groen en blauw! In het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten De l’Oust à Brocéliande nemen 26 gemeenten deel. De streek biedt alle aspecten van "slow tourism" in een natuurlijke omgeving, ideaal om Centraal-Bretagne te ontdekken. Wandelend of met de fiets langs het kanaal van Nantes naar Brest, bijvoorbeeld. Het jaagpad volgt het kanaal langs bochten en sluizen en is geschikt gemaakt voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de frisse buitenlucht. Als je de...
  Eindeloos groen en blauw! In het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten De l’Oust à Brocéliande nemen 26 gemeenten deel. De streek biedt alle aspecten van "slow tourism" in een natuurlijke omgeving, ideaal om Centraal-Bretagne te ontdekken. Wandelend of met de fiets langs het kanaal van Nantes naar Brest, bijvoorbeeld. Het jaagpad volgt het kanaal langs bochten en sluizen en is geschikt gemaakt voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de frisse buitenlucht. Als je de gebaande wegen verlaat, kun je in deze streek talloze buitenhuizen, kastelen en kapellen vinden. Het is ook het gebied van de megalieten. Monteneuf met zijn 42 mysterieuze menhirs langs de rand van het Forêt de Brocéliande, zo'n 6500 jaar geleden in een lange rij daar neergezet, is beslist een bezoek waard. In de zomer wordt er in Gacilly een fotofestival georganiseerd, het grootste openlucht foto-evenement in Frankrijk. Het is gewijd aan biodiversiteit en aan reizen: een evenement dat je niet mag missen.
 • Gesproken talen
  • Frans
  • Engels
Tarieven
Betalingsmethoden
 • Cash
 • Tarieven 2023
 • Basistarief
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten