La Martine

Voilier traditionnel La Martine

Met de Martine door het ondiepe water van de Aber Wrac'h
Traditioneel zeilen in Landéda

  • Aan boord van een boot als de Martine neem je een ander leefritme aan. De wind bepaalt waar je heen gaat, de tijd kabbelt rustig voort en toch lijkt de tocht veel te snel voorbij te gaan!

  • De laatste houten algenvisser in de Aber Benoît is een opvallende verschijning! Met zijn blauwe en rode kleur en de bruine zeilen, waarop twee handen afgebeeld zijn, is het een boot waarop je graag meevaart voor een tocht door de Aber Wrac'h. Door zijn ruime romp en zijn grote zeil is het een stabiele en makkelijk te zeilen boot. Perfect om zo dicht mogelijk langs de eilanden te zeilen! Met de aanwijzingen van de schipper zijn de vaargasten al snel in staat om een schoot in te halen, de...
    De laatste houten algenvisser in de Aber Benoît is een opvallende verschijning! Met zijn blauwe en rode kleur en de bruine zeilen, waarop twee handen afgebeeld zijn, is het een boot waarop je graag meevaart voor een tocht door de Aber Wrac'h. Door zijn ruime romp en zijn grote zeil is het een stabiele en makkelijk te zeilen boot. Perfect om zo dicht mogelijk langs de eilanden te zeilen! Met de aanwijzingen van de schipper zijn de vaargasten al snel in staat om een schoot in te halen, de helmstok te hanteren, het grootzeil of de fok te hijsen. En regelmatig vaart een oude zeeman mee, die ook gewerkt heeft aan de restauratie van het schip en die prachtig kan vertellen over de zeilvaart in vroeger tijden. Tijdens de tocht, bij het passeren van bepaalde plaatsen, komen vanzelf de geheimen van het Ile Stagadon en van het fort Cézon, de geschiedenis van de algenvisserij en het leven van oesterkwekers aan de orde. Een authentieke belevenis, een echte droomtocht!
  • Gesproken talen

    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties