Zie foto's (7)

Voilier traditonnel Le Telenn-Mor

Op Telenn-Mor, de "zeeharp" is de harmonie perfect!
Traditioneel zeilen in Douarnenez
  • Niets gaat boven een tocht op de Telenn-Mor om een idee te krijgen van het traditionele zeilen en de sardinevangst! Welkom in de baai van de "Penn-Sardine"!

  • Op het schip, dat klaar is om uit te zeilen, verwelkomt Bruno ("Bubune") u en organiseert de manoeuvre. Als u wilt helpen mag dat graag: het is de beste manier om te leren hoe vroeger gevaren werd. Na het kanaal komt de Telenn-Mor met volle zeilen de baai van Douarnenez in. De sloep vliegt over de golven, in zijn mooie zwarte kleed met witte letters. De wind blaast ideeën voor bestemmingen. Rond het zeer beschermde eiland Tristan, langs lange, beschutte stranden, naar Cap Sizun of het Île...
    Op het schip, dat klaar is om uit te zeilen, verwelkomt Bruno ("Bubune") u en organiseert de manoeuvre. Als u wilt helpen mag dat graag: het is de beste manier om te leren hoe vroeger gevaren werd. Na het kanaal komt de Telenn-Mor met volle zeilen de baai van Douarnenez in. De sloep vliegt over de golven, in zijn mooie zwarte kleed met witte letters. De wind blaast ideeën voor bestemmingen. Rond het zeer beschermde eiland Tristan, langs lange, beschutte stranden, naar Cap Sizun of het Île d'Aber. Het uitzicht is altijd oogverblindend. En met de verhalen van Bruno, die u zijn verleden als sardinevisser uit Douarnenez vertelt, krijgt het uitstapje extra veel sfeer. Met een beetje geluk komt een dolfijn voor de boei spelen. Het uitstapje van drie uur gaat veel te snel voorbij!
Diensten
  • Activiteiten
    • Activiteit(en) voor kinderen van 9 tot 12 jaar
    • Activiteit(en) voor kinderen van 6 tot 9 jaar
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten